Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu Giresun’da 13 tesisin açılışı yaptı

Bu haberin fotoğrafı yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Giresun’da yapımı tamamlanan 77 milyonluk 13 tesisin toplu açılışını yaptı, 38 projenin müjdesini verdi.   Eroğlu, Dereli’deki siyanürle altın arama ile ilgili olarak, “Şu anda verilmiş bir şey yok, ÇED raporu alınacak mı alınmayacak mı onu bilemiyorum” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi inceleme ve açılış için Giresun’a geldi. Bakan Eroğlu, Giresun’a bir buçuk sene önce verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirterek, toplam 13 tesis ve 77 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ifade etti. Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dereli ilçesinde ‘siyanür ile altın aramalarına’ ilişkin yöneltilen soruya Bakan Eroğlu, “Şu anda verilmiş bir şey yok ÇED raporu alınacak mı alınmayacak mı onu bilemiyorum” dedi.
Bakan Eroğlu, “Bakın şunu söyleyeyim, biz bütün Orman Su İşleri Bakanlığı ‘vahşi’ madenciliğe karşıyız ama çevreyle uyumlu, tahrip etmeden ve maden aldıktan sonra güzel şekilde orayı tekrar çevreye kazandıracak olan, tabiata kazandıracak olan çevreci ve tabiatı koruyan madenciliğe ‘evet’ diyoruz. Zaten bu kanun gereği, kanun diyor ki eğer bir maden çıkacaksa ülkenin menfaatleri icabı onun için izin verilir. Daha önce maden alır kaçar giderdi ama biz şimdi diyoruz ki maden bütün işlemler, bütün kurumlardan izin aldıktan sonra çevreci bir madencilik yapacaklarını taahatüt ettiği zaman bir de ilave olarak 1 Ocak 2008 tarihinde ben Çevre ve Orman Bakanıyken bir genelge yayınladım.
Genelgenin özü şu: Bütün madenciler maden izni alırken rekreasyon projesi hazırlıyor, kimler hazırlıyor biliyor musunuz? Maden mühendisleri, çevre mühendisleri ve orman mühendisleri bunu hazırlayıp bize sunuyorlar biz ona göre bakıyoruz o şekilde izin veriyoruz. Tabi takdir edersiniz ki bu madenler de çıkacak yani netice itibariyle, hatta bir kısmını biz açık işletme vermiyoruz. Tünelle gir madeni yer altından al yüzey tahrip olmasın diye gerektiğinde o şekilde karar veriyoruz” dedi.

Haber: Yeşilgiresun