Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10. GİRESUN GÜNLERİ SONA ERDİ

Yenikapı’da düzenlenen Giresun Günleri,

Yenikapı’da düzenlenen Giresun Günleri, Giresun’a açılan yeni bir kapı olarak değerlendirildi. Giresun Federasyonu tarafından bu yıl 10’uncusu Yenikapı’da düzenlenen Giresun Günleri, protokol üyelerini ağırladı.
Giresun Federasyonu tarafından bu yıl 10’uncusu Yenikapı’da düzenlenen Giresun Günleri, protokol üyelerini ağırladı.
Düzenlenen Giresun Günleri’nin ilk misafiri İstanbul Valisi Vasip Şahin olurken, etkinliğe Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ve Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ile Meclis üyeleri katıldı.

Giresun Günleri’ni ziyaret eden İstanbul Valisi Vasip Şahin’e günün anısına “Fındık başımızın tacıdır” maketi hediye eden Giresun Valisi Hasan Karahan yaptığı açıklamada, “Giresun’dan gelenlerle, İstanbul’da yaşayan Giresunlular kaynaşma imkanı buluyor. Bürokratlar, siyasetçiler, işadamları, sivil toplum kuruluşları bir araya gelme imkanı bularak Giresun için ne yapılabileceği konuşuluyor. Amacına da ulaşıyor. Böyle bir etkinlikte yine bir aradayız. Gelen misafirlerimiz de oluyor. Onları da burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 “GİRESUN GÜNLERİ HİZMETE DÖNÜŞMELİ”

Bu tür etkinliklerin Giresun’a hizmet olarak yansıması gerektiğini ifade eden Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, “Biz sadece bu tür etkinlikleri bir kaynaşma, eğlence veya ticari faaliyet olarak görmemeliyiz. Aynı zamanda hizmet olarak da Giresun’a bir dönüşü olmalı.
Bu manada şuan ihtiyaç duyulan Giresun’un yurt sorunu çözülmelidir. Bu doğrultuda da çalışmalar yapılmalı, çaba harcanmalıdır” diye konuştu.

“YENİKAPI, YENİ BİR KAPI OLACAK”

Yenikapı Giresun Günleri’ni, Giresun’a açılan yeni bir kapı olarak değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da, “İstanbul’da Giresun’un iki kat fazla nüfusu İstanbul’da yaşamını sürdürmektedir. Bu insanlar göç ederken beraberinde kültürlerini de götürmektedir. Biz de İstanbul’da bu kültürü yaşatmaktayız. Yeni nesillere Giresun’a gitmeden Giresun’u buraya getirip tanıtıyoruz. Bundan önce Giresun Günleri Feshane’de yapılırken, bu etkinlik Yenikapı’ya taşınmıştır ve Yenikapı’yı Giresun’a açılan yeni bir kapı olarak görüyoruz” dedi.
CHP Giresun Milletvekili Bülent Beştaşoğlu ise Giresun Günleri’ni memleket ile gurbetin birleşmesinin, kaynaşmasının bir güzel örneği olarak değerlendirdi.