Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu” başladı

Giresun Üniversitesi (GRÜ) İktisadi

Giresun Üniversitesi (GRÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Karagöz Yardelen, CIA’nin 1953’te İran’da yaptığı Musaddık Darbesi’nden bu yana bir darbeler serisi, bir darbeler dizisinin dünyaya musallat olduğunu belirterek “Ne yazık ki Türkiye de bu süreçte fazlasıyla öne çıktı” dedi.

‘1. Uluslararası Demokrasi Sempozyumu’ Giresun Üniversitesi (GRÜ) Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda başladı. Sempozyuma Başbakan Danışmanı Mustafa Şen, Giresun Valisi Hasan Karahan, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Alay Komutanı Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ve çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Her fırsatta dünyaya demokrasi ve insan hakları dersleri veren gelişmiş batılı ülkeler, en temel insan haklarının hiçe sayıldığı coğrafyalarda çok kötü bir imtihan vermektedir. Bugün demokrasinin kesintiye uğradığı Halep’te enkaz altında kalan sadece masum çocuklar değil, insanlıktır, insanlığın vicdanıdır. Bu süreçte Türkiye köken, din, dil ve mezhep ayrımı göstermeksizin 3 milyon sığınmacıya kapısını açarak sadece kendi vatandaşlarının değil dünyada kendine uzanacak yardım eli arayan tüm mazlumların, mağdurların yanında olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir” ifadelerini kullandı.

“KOLTUK GÜZEL VE KIYMETLİ”

Giresun Valisi Hasan Karahan ise yaptığı konuşmada, iktidar koltuğunun tatlı olduğunu belirterek “Bu koltuğu kapmak için insanlar türlü numaralar çevirebiliyorlar bunlardan birisi de darbe” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İktidar tatlı bir şey, biz valilikten biliyoruz. Koltuk güzel, kıymetli. İnsanı cezp ediyor. Yaşlı, genç, hoca, akademisyen fark etmiyor. Bu koltuğu kapmak için insanlar türlü numaralar çevirebiliyorlar. Bunlardan birisi de darbe. Hep olmuş bundan sonrada olacaktır darbe teşebbüsleri. Kimi başarmış, kimi başaramamış. 400 civarında dendi az önce, belki de içinden geçirenler daha fazladır. Ben de gençliğimde niyetini etmiştim, gücüm olsaydı ama şimdi darbeye karşı geliyoruz, insanoğlu böyledir. Biz millet olarak, hürriyetimize düşkünüz, özgürlüğümüze düşkünüz, milletin iradesinin hakim olmasını arzu ediyoruz, onun gereğini de yapıyoruz. İrademize sahip çıktık. 15 Temmuz’da bunu bütün cihana gösterdik. Bugün itibariyle tam 5 ay olmuş. O gece milletimiz ilk defa direndi ve kazandı. İnşallah bundan sonrada böyle direnişe gerek kalmayacak. Çünkü kimse artık darbe fikrini aklına, hayaline getiremeyecek.”

Konuşmaların ardından ise sempozyumda 2 gün sürecek olan oturumlara başlanıldı. 2 gün sürecek olan konferansta dünya genelinde yaşanmış ‘darbeler’ konusu Türkiye ve 15 ülkeden katılan 120 akademisyen tarafından ele alınacak.