Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YAYLACILARIN AF SEVİNCİ

Türkiye genelinde getirilen İmar

Türkiye genelinde getirilen İmar Barışı uygulaması Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaylacıları rahatlatırken anormal bir yapılaşmanın önünü açtı.

BAŞVURU İZDİHAMI

Trabzon ile Giresun sınırında yer alan kaçak yapılar nedeniyle neredeyse yer kalmayan ve doğal güzelliği yok olan Sisdağı Yaylası’nda vatandaşlar, İmar Barışı uygulamasından yararlanmak için başvuru yapmaya başladı.

YAYLALAR YOK OLUYOR

Doğal ve tarihi Değerleri koruma Derneği Başkanı Dr. Coşkun Erüz, bölgedeki bütün yaylalarda anormal kaçak yapılaşma olduğunu belirtti. “Kaçak yapıları yasalaştırırsak yayla denilen kavramı ortadan kaldıracağız” dedi.

Türkiye genelinde getirilen İmar Barışı uygulaması, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan 4 bini aşkın kaçak yap sahibini harekete geçirdi. Trabzon ile Giresun sınırında yer alan kaçak yapılar nedeniyle neredeyse yer kalmayan ve doğal güzelliği yok olan Sisdağı Yaylası’nda vatandaşlar, İmar Barışı uygulamasından yararlanmak için başvuru yapmaya başladı. Doğal ve tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı KTÜ Öğretim Üyesi Dr. Coşkun Erüz, bölgedeki bütün yaylalarda anormal kaçak yapılaşma olduğunu belirtti.

“Kaçak yapıları yasalaştırırsak yayla denilen kavramı ortadan kaldıracağız” dedi. Doğal ve Tarihi Güzellikleri Korum Derneği Başkanı Dr. Coşkun Erüz, imar hakkı olarak geçen yönetmelikle birlikte bölgedeki yaylalardaki kaçak yapılaşmanın da bir şekilde yasaya adapte edilerek affedileceği yönünde söylemler olduğunu kaydetti.