Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YATIRIMCILAR İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordina-törlüğü, proje başvuru sahipleri ile bankaları bir araya getirerek, yatırımların daha kolay bir şekilde finanse edebilmesi adına her iki tarafın da net bir şekilde süreci takip edebilecekleri ortamı sağlıyor. IPARD Programı’nın desteklenmesi amacıyla 20 banka ile protokol imzalandığını dile getiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, kredilendirme konusunda herhangi bir bilgi eksikliğine sebebiyet vermemek adına, projelerini hayata geçirebilmek için kredi kullanacağını belirten başvuru sahipleri ve ilgili banka temsilcileri ile bir araya gelerek toplantılar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kurşun; “Geleneksel hale gelen yatırımcılarımızla bankaları buluşturduğumuz toplantılardan birini daha yaptık. Amacımız yatırımcılara kredi sağlayan tüm finans kurumlarının bilgi eksikliğine dayalı tedirginliklerini ortadan kaldırmak ve daha cesaretli olacakları şekilde konuya ilgilerini sağlamak. Yatırımcılarımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu tarz toplantıların sonuncusunu Halkbank Müdürümüz ile gerçekleştirdik ve yatırım sürecini bir de Kurumumuzdan dinlemelerini istedik. Kredilendirme konusunda herhangi bir bilgi eksikliğine mahal vermeden, şeffaf bir ortamda, hibe süreci ile ilgili kendisine bilgiler aktardık. Hepimizin ortak gayesi, gerek Kurumumuzun sağlamış olduğu hibelerle gerekse bankalarımızın kullandırdıkları krediler ile yatırımcılarımızın önünü açmak ve Giresun’a daha çok yatırım kazandırmak” dedi.
Ödeme Talep İşlemleri Birim Amiri And Çavuşoğlu, yatırımcıların Kurumdan alacakları hibenin ödenip ödenmeyeceği konusunda endişelenmemeleri gerektiğine değinerek, “Fiili olarak Ödeme Talep Paketi (ÖTP) teslim tarihinden itibaren en geç 6 ay içerisinde hibe proje sahiplerinin hesabına aktarılıyor. Yasal süresi 6 ay fakat İlimizde bugüne kadar paket tesliminden itibaren bu süre en fazla 3 ay sürdü. Ayrıca sözleşmesi imzalanmış projeler için, yatırımların tamamlanması halinde, ödeme işlemleri ile ilgili ödeneğin bitmesi gibi herhangi bir risk söz konusu değildir. Yatırımcılarımız bu konuda endişe etmeden gönül rahatlığıyla projelerini hayata geçirebilirler” dedi.