Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Karahan, öğrencilere başarılar diledi

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın hafta sonu (15 Mart 2015 Pazar günü) yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katılacak öğrenciler için mesaj yayınladı.

Vali Karahan mesajında şöyle dedi: “Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 15 Mart 2015 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) huzur ve güven içerisinde geçmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü tedbir alınmıştır.

Halkımızın sınav süresince sınavların yapıldığı okullara yakın konutlarda, ticari işyerlerinde, Kahvehane, Düğün Salonu gibi toplantı salonlarında ve araçlarıyla seyir halinde iken cadde ve sokaklarda yüksek sesle müzik yayınları başta olmak üzere her türlü gürültü kirliliğine ve sınava giren öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına yol açacak davranışlarda bulunmamaları önem arz etmektedir.

Sevgili Öğrenciler; Sizler ve aileleriniz için çok önemli olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, bir dönüm noktası olarak değerlendirmemeli, ‘olmazsa olmaz’ fikrine kapılarak kendinize sıkıntı yapmamalısınız. Her durum için ikinci bir seçeneğin olabileceğini düşünerek sınava az kalan bu süre zarfında uykunuza ve beslenmenize dikkat ederek stresten uzak durmalısınız.

Değerli veliler; Çocuklarınızın başarılı olmasında en büyük görev sizlere düşmektedir. Çocuklarımızın bu uzun çalışma maratonu sonunda üniversiteyi kazanmaları en büyük dileğimizdir. Siz ebeveynlerin yanlış tutum ve davranışları, onların var olan kaygılarını daha da arttırmaktadır. Bu süreçte sizlere fazlasıyla ihtiyacı olan çocuklarınızdan ne olursa olsun sevgi ve ilgiyi esirgemeyiniz. Öğrencilerimizin stresten ve heyecandan uzak bir şekilde sınava girmeleri durumunda bilgi ve birikimlerini en üst düzeyde yansıtacaklarına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, YGS’ye girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyorum.”