Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Karahan, Bulancak’ta muhtarlarla buluştu

Bulancak ilçesini ziyaret eden

Bulancak ilçesini ziyaret eden Vali Hasan Karahan, muhtarlarla bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, imzasıyla 81 İl Valiliğine gönderilen genelge gereğince, Bulancak ilçesi köy ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yapan Vali Karahan, muhtarların sorun ve isteklerini dinledi.

İl Mahalli İdareler Müdürlüğü koordinesinde Bulancak Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Karahan, bu toplantı vesilesiyle muhtarlarla toplu halde bir araya gelme, sohbet etme imkânı bulduklarını belirterek; “Muhtarlarla toplantıya yeni yıl itibariyle Bulancak ilçemizde başladık, diğer ilçelerimizde de yapacağız. Bunun faydalı olacağını düşünüyoruz. Muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz sizleri de görevlendirdi. Artık yükünüz ağır. Onun için vatandaşa hizmette hep beraber el birliğiyle, çözüm odaklı olarak meselelere yaklaşacağız inşallah. Artık eskisi gibi değil, imkânlarımız da şartlarımız da daha iyi. Dolayısıyla hemen olmasa bile zaman içerisinde pek çok sorunlarımızı çözeceğiz. Kaymakamımız görevine yeni başladı. O da tecrübeli bir arkadaşımız. Başkanımız zaten üçüncü yılını tamamlıyor artık” dedi.

Muhtarlara seslenen Vali Karahan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fındık üretiminden bahsediyoruz, fındık başımızın tacı diyoruz ama fındık üretimimiz her sene düşüyor. Bahçelerimiz verimsiz, yaşlı. İhtiyar, çökmüş. Yani bununla ilgili ne yapılabilir, birlikte yapalım. Örnek köy yapalım, örnek bahçe yapalım. Biraz da bunlara kafa yoralım. Elektrik, yol, su konusunda bir yola girdik sistem oturdu, devam ediyor.

Ama bu kalkınma hep beraber olan bir şey. Elektriği yaptık, suyu getirdik, yolu da asfalt yaptık. Peki, sonra, biraz da bu konuda neler yapılabilir, bunu konuşmalıyız. Hibe, destek bunlara bakalım. Vatandaşımız nasıl yararlanabilir, yararlanma şartları nelerdir. Bunlara bakalım, kolaylaştıralım. İlgili arkadaşlarımıza ulaşın. Kaymakamımız var, özel idaremiz var, vakıf var. Ben bu işi yaparım demek lazım. Biraz gayret gerekiyor bu konularda. Hem tarımsal anlamda hem diğer anlamda bir şekilde ulaşın. Biz bunları duyuruyoruz. Köylerde yapılabilecek olan yatırımlara sağlanan destekler nelerdir. Bunları yine ilgili arkadaşlarımız vasıtasıyla sizlere duyuralım. Yani üretici olmak lazım. Bu konuda neler yapılabilir, bu konuda eğitim eksiği varsa veya bizim teşvikimiz gerekiyorsa bu konularda neler yapabiliriz, bunlara yoğunlaşalım.

Notlarımızı aldık. İnşallah bir çalışma sezonu başlıyor. Mart ayıyla birlikte KÖYDES paraları gelecek, yatırımlar ona göre netleşecek. Biz de hızlı bir şekilde bu kaynakları en verimli şekilde kullanacağız. Sizlerin tabii ki muhtarlarımızın, katkısıyla desteğiyle. Teşekkür ediyoruz. Kaymakamımız hayırlı olsun. İnşallah Giresun’un en önemli en büyük ilçesi, havaalanı yakınınızda, organize sanayi kuracağız. Bulancak istikbali olan bir ilçemiz, büyüyecek daha da gelişecek. Kaymakamınızda tecrübeli bir arkadaşımız. Yenilikleriyle, katkılarıyla bizlerinde desteğiyle sizlere hizmet sunacak.

Allah utandırmasın. İnşallah hayırlı günler yaşayalım hep beraber. Hepinize bu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından toplantıya katılan muhtarlar altyapı, yol, içme suyu, elektrik, asayiş, sağlık, eğitim başta olmak üzere çeşitli sorun ve taleplerini Vali Karahan’a ilettiler.

Toplantıya; Vali Hasan Karahan, Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, ilgili kurum yetkilileri ile ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.