Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları,

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Sarıfakıoğulları, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 96’ıncı Yıldönümünü bir kez daha birlikte kutlamanın haklı onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Ağustos ayının tarihimizde bizler için yeri ve önemi çok büyüktür. Aziz Türk Milletinin, bulunduğumuz coğrafyada varlığının başlangıcı ve devamı noktasında önemli zaferlere imza attığı Ağustos ayı; Türk Milletinin Anadolu’yu 947 yıl önce ebedi yurt edinişinin kapısını açan Malazgirt Zaferi’nin, yine 502 yıl önce dağılmaya yüz tutan Milli birliğimizin yeniden tesis edilmesini sağlayan Mercidabık Zaferinin ve son olarak da Aziz Milletimizin yok oluştan kurtulup, varoluş savaşı verdiği Milli Mücadele’nin destanlaştığı aydır.
23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşı ile başlayan ve 26-30 Ağustos 1922 tarihleri arasında Büyük Taarruz ile var olma mücadelesi verdiğimiz Ağustos ayında kazanılan zaferlerin biri de 30 Ağustos zaferidir.
30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan zafer, sadece savaş alanında kazanılan bir başarıdan ibaret değildir. Bu zafer, yok edilmek istenilen bir milletin içinde bulunduğu tüm imkânsızlıklara ve olumsuzluklara rağmen, varını yoğunu ortaya koyup, tıpkı bugün olduğu gibi iç ve dış güçlere karşı milli birlik şuuru ve vatan sevgisiyle kenetlenerek kazandığı ve sonunda Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı azmin ve kararlılığın neticesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve Giresunlu Hemşehrilerimizin Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Komutan ve Devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.”