Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üsküdar’ın konutta kazandıran mahallelerinde kira fiyatları!

Beykoz ve Kadıköy arasında

Beykoz ve Kadıköy arasında bulunan Üsküdar, İstanbul Anadolu Yakası’nın gözde ilçelerinden Tarihiyle dikkat çeken Üsküdar’da Üsküdar, bölgenin en eski ilçelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

İstanbul Boğazı’na kıyısı olan Üsküdar’ın en önemli simgesi hiç şüphesiz ki Kız Kulesi. Şehrin yaşanabilir ilçelerinin başında gelen Üsküdar, sahil şeridinde yer alıyor. Sahil şeridindeki konumuyla öne çıkan Üsküdar’da yeni projeler artış gösteriyor. Son yıllarda satılık konut fiyat artışıyla adından söz ettiren Üsküdar’da emlak fiyatları yakından takip ediliyor. Ulaşım, kentsel dönüşüm projeleri ile adından söz ettiren Üsküdar, satılık ve kiralık daire arayanların uğrak yerlerinden. Peki, Üsküdar kiralık daire fiyatları ne kadar?  Üsküdar’ın konutta kazandıran mahallelerinde kira fiyatları ne kadardan başlıyor?  Üsküdar’da yer alan projeler neler? İşte Üsküdar emlak piyasasında dair önemli bilgiler…

Üsküdar kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Üsküdar kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 1.314 TL, maksimum 2 bin190 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.752 TL olarak gösteriliyor.

Üsküdar’ın konutta kazandıran mahallelerinde kira fiyatları

Üsküdar’da satılık konut fiyatı en çok artan yerlerin başında Yavuztürk, Selimiye ve Barbaros geliyor. Peki, bu mahallerde kiralık daire fiyatları ne kadar? Üsküdar’ın konutta kazandıran mahallerinde kiralık daire fiyatları:

  • Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Yavuztürk Mahallesi’nde kiralanan 100 metrekarelik bir konutun ortalama kira fiyatı 813 TL ile 1.355 TL arasında değişiyor.
  • Selimiye kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 1.572 TL, maksimum 2 bin 620 TL aralığında.
  • Barbaros Mahallesi’nde ortalama 100 metrekarelik bir konutun kira fiyatı 1.493 TL ile 2 bin 489 TL olarak belirtiliyor.

Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Üsküdar ilçesinde en fazla proje üretilen konuların başında kentsel dönüşüm yer alıyor. İstanbul’da kentsel dönüşümün hızla devam ettiği Üsküdar’da kentsel dönüşüm, Üsküdar Belediyesi tarafından “örnek dönüşüm” olarak adlandırılıyor. Üsküdar’ın Yavuztürk, Güzeltepe, Kirazlıtepe ve Sultan Murat mahallerinde kentsel dönüşüm için adım atıldı. İstanbul’un deprem riski taşıyan bir bölge olması nedeniyle, Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor.

Üsküdar ulaşım projeleri ile adından söz ettiriyor!

Üsküdar’da Marmaray, metro, vapur, otobüs ve minibüs gibi toplum taşıma imkânlarının olması bölgenin en büyük avantajlarından.  Bu toplu taşıma araçlarını kullanarak İstanbul’un hemen hemen her yerinden Üsküdar’a kolaylıkla ulaşmak mümkün. Ulaşım projeleri ile adından söz ettiren Üsküdar’da, geçtiğimiz yıl Anadolu Yakası’nın ikinci büyük metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun ilçede yer alması emlak fiyatlarını arttırdı.