Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

UNUTUYORUZ MİHRİBANIM!

Nedenlerini doğru dürüst tartışamadığımız Soma maden faciasında 301 canımızı toprağa gömdüğümüz günden bu yana neredeyse her gün aynı konuyu konuşmamıza rağmen her şeyi hızla unutuyoruz.
Unutturuyorlar!
Aynı konuyu konuşuyoruz ama asıl konuşmamız gereken konunun dışında ne varsa onları konuşuyoruz.
Onları konuşturuyorlar!
Konuları saptırmada üstümüze yoktur. Gündem oluşturmadaki başarımız tartışılamaz.
Ateş düştüğü yeri yakar; hayatlarını kaybedenlerin acılarını, geride bıraktıklarının çilesini biz nereden bilebiliriz ki! Yapacağımız tek şey unutmak!
Kamuoyunun merak ettiği hiçbir konu tartışılmıyor. Hiçbir soruya cevap verilmedi.
Araştırılıyormuş! Meclis’te hükümetle iktidar işbirliğiyle komisyon kurulacakmış.
Bir gazetede bir köşe yazarı bilmem ne yazmış!
Hayatını kaybedenler şehit sayılacakmış.
Ailelerine para yardımı yapılacak, maaş bağlanacakmış.
İhmali olanların gözünün yaşına bakılmayacakmış.
Bütün konuşulanlar, bütün tartışılanlar bunlar ve bunun gibi konular.
Kimse bu facianın nedenlerini gündeme getirmiyor. Benzer konumda kaç işletme var ve bunların çalışma koşulları dünya standartlarının neresinde? Yarın öbür gün onlardan da benzer felaket haberleri gelebilir mi? O işletmelerde gerekli önlemlerin alındığından emin miyiz?
Bu işletmelerde çalışanlar kaç lira ücret alırlar? Sosyal güvenceleri var mı?
Başbakan açıkladı; Ülkemizde her gün en az iki kişi iş kazalarında hayatını kaybediyormuş. Neden bunları konuşmuyoruz? Neden hükümet bununla ilgili önlem almıyor? Neden Meclis çıkardığı yasanın uygulanıp uygulanmadığını denetlemiyor?
İşin fıtratında var; veririz paralarını olur biter! Ucuz hayatlar ülkesi!
Hayır; Önlemlerini alın insanlar ölmesin. Devletimiz de tazminat ödemek, erken maaş bağlamak zorunda kalmasın. Balık vermeyin, balık tutmayı öğretin. Devletimiz için daha da ekonomik olacaktır.
Yeni bir kavram geliştirdik; Soma’da maden kazasında ölenlerin üzerinden siyaset yapmayalım! Neden?… Bu kadar canın toprak olmasında siyasilerin hiç mi günahı yok? Ülkede yapılan her işten, meydana gelen her olaydan siyasiler sorumludur. Başarılı olduklarında övündükleri gibi ellerine yüzlerine bulaştırdıkları işlerden de sorumlu olacaklardır.
Sorumlu olacaklar ki aynı alanda aynı hatayı ikinci defa yapmasınlar. 301 can maden faciasında toprak olacaklar ve kimse bir şey demeyecek. Asıl siyaset bu konuda yapılacak.
Başka bir soru ise şu: Bu anlamda sendikalar ne iş yaparlar?
Peki o işletmelerde çalışanların ne kadarı sendikalıdır hiç soran olmuş mudur? Neden o işletmelerde çalışanlar sendikalara üye olamazlar?
Neden o işletmelerde taşeron işçileri çalışırlar? Taşeron şirketlerde çalışanların sendikalara üye olmaları kolay mı?
Bütün bunlar konuşulmasın diye, bütün bunlar tartışılmasın diye konuştuğumuz ve tartıştığımız konulara bakar mısınız? Televizyonlarda saatlerce bir köşe yazarının ne söylediği tartışılıyor.
Öteki gerçeklerin kamuoyundan gizlenmesi sağlanıyor. 301 canın hesabını veremeyenler başkalarından hesap soruyor. Her televizyona farklı şeyler söyleyenlerin şovu sergileniyor.
Ve; söylemeye utanıyorum ama unutuyoruz Mihribanım unutuyoruz!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678