Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

TÜRKÜ’NÜN ÖYKÜSÜ

Vali Yardımcısı Barış Demirtaş’ın katıldığı Bulancak’ta yapılan 15. Mürsel Gülmez günlerinden ertelenen konser yapıldı. Gecenin sonunda ilk oyunda görev alanlara heykeller verildi.

Ankara Devlet  Opera ve Balesini Türkü’nün Öyküsü konseri vardı.Müzik düzenlemesini Çiçek Cihan’In yaptığı, kareografi Deniz Alp, yardımcı kareograf Burhan Yücel, ışık Can Tazebaş. Bariton Tuncer Tercan, Soprano Esin Talınlı, Tenor Haser Tek, Piyano Çiçek Cihan, Obua Gülnihal Cihan, Viyolonsel Nazlı Tazebay, Anlatıcı Kadri Özcan, Dancı Deniz Alp, Danscı Hakan Özenalp.

“Neden Türk’ü. Çünkü Türkü; Türk’ün öyküsünü anlatıyor bana göre. Her milletin mutlaka neşeli, hüzünlü birçok melodisi, şarkısı vardır. Ama Türk’ün kalbi fazla atıyor, ruhu farklı hissediyor sanırım çünkü araştırdıkça, dinledikçe anladım ki duygulanımın sınırı yokmuş. Türkülerimizde…

Barok Dönem Müziği için anlattıklarım; aslında Türkülerize hazırlamış bizi.. Ve en önemlisi de anladık ki  “Türk’ümüze sahip çıkma zamanıdır şimdi”…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678