Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Sağlık Sen, “Yönetici atamaları sınavla yapılmalı”

Türk Sağlık Sen Giresun

Türk Sağlık Sen Giresun Şubesi Başkanı İbrahim Ekiz, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki yönetici atamalarının merkezi sınavla yapılması gerektiğini söyledi. Ekiz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “694 Sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık yöneticilerinin görevleri sonlandırılmış fakat geçiş sürecinin tamamlanması adına sözleşme süreleri 3 ay uzatılmıştı. Bu 3 ayında tamamlanmasına rağmen bir türlü sözleşmeli yönetici atamalarının gerçekleştirilememesi nedeniyle tekrar bir uzatma yapılmış ve bu sefer süre verilmeyerek yeni görevlendirmeler yapılana kadar görevlerine devam edecekleri açıklanmıştı.

Yaşanan bu süreç objektif ve geçerliliği herkes tarafından kabul edilen bir yöntemle yapılamayan atamalarda yaşanan sıkıntıların yansımasıdır.

 Merkezi bir sınav yerine, idare takdiri ile tüm düzeydeki sağlık yöneticilerini belirlemenin ortaya çıkardığı bir sorundur.  İdarenin takdiri de birçok müdahaleye açık bir alandır. Siyasilerin ve birtakım çevrelerin baskısı, yandaşların istekleri, eş dost hatırı ve kadrolaşmanın derdinde olan bazı gruplarında müdahalesi işi çığırından çıkarmakta, sistemi işlemez bir hale getirmektedir.

Durum böyle bir hal alınca da atama yapılamaması gibi kamu hizmetleri açısından zarar verici bir durum ortaya çıkmaktadır.

Bunun için yönetici atamalarının çok önemli bir kısmının merkezi sınavla yapılması bir talep değil, kamu hizmetleri için bir zorunluluktur.

Güvenlik soruşturması ve objektif bir merkezi sınav adaletin tecellisi, işin ehline verilmesi ve kamu için oluşacak sakıncaların ortadan kaldırılması anlamında yeterlidir.

Bu merkezi sınavlarda belli bir şartlarda yöneticilik alanında kademeli yükselişi öngörürse kamu yönetim anlayışını derinden sarsan, adam kayırmacılık ve torpil dışında hiçbir şey ile ifade edilemeyen yükselişlerde son bulacaktır. Böylesine bir sistem kamu çalışanları çalışma hayatlarına da önlerine bakabilecek ve gelecek planlamasını da yapabileceklerdir. Kamu hizmetinde verimlilik yükselecektir.  Türkiye’nin kaderinin ehliyet ve liyakatle ne derece bağlantılı olduğu henüz daha dün kadar geride bıraktığımız felaketlerde anlaşılmıştır. Birilerinden boşalan alanlara başka birileri değil de ehliyet ve liyakat sahipleri geldiğinde ülkemizin her açıdan daha iyi olacağı şüphesizdir.

Onun için Devlet ve milletin refahı ile huzuru, kamuda adaletin tesisi adına merkezi sınavla atamaların yapılması esas olmalıdır.”