Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Sağlık Sen, AK Parti’yi eleştirdi

Bu haberin fotoğrafı yok

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, AKP hükümetinin uyguladığı politikalarla memurları canından bezdirdiğini söyledi. Ekiz, AKP’yi topa tuttu. AKP iktidarının gücü eline geçirdikten sonra 13 yıldır, her kesime zulüm ve baskı yaptığını dile getiren Ekiz, ‘Kamu çalışanlarının tenceresi zorda olsa kaynamaktadır ancak tencerelerde ne pişirildiği belli değildir’ dedi. Başkan Ekiz, ‘Kamu çalışanların sorunlarını çözmeyi demokratik hukuk devleti kurallarına uymayan insan haklarıyla bağdaşmayan zulüm ve baskılarına hızla devam etmişlerdir. Büyük ümitlerle iş başına gelen iktidarın üzerinden yaklaşık 13 yıl geçmiştir. İktidar uyguladığı politikalarla adeta memurları canından bezdirmiştir. Seçimlerden önce Devletin kurumlarını tek tek dolaşarak kamu çalışanlarından sorunlarını çözmek vaadi ile tebessümle oy isteyenler iktidar mensupları gücü eline geçirdikten sonra bırakın kamu çalışanların sorunlarını çözmeyi demokratik hukuk devleti kurallarına uymayan insan haklarıyla bağdaşmayan zulüm ve baskılarına hızla devam etmişlerdir’ diye konuştu.

DÜŞÜK ZAMLAR VİCDANLARI SIZLATTI

Adil ve eşit ücret dengesizliği giderilemediği gibi kamu çalışanlarına yoksulluk sınırının altında maaş verilerek açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmiştir. 2015 yılında memurlara yüzde 3 zam yapılarak, emekliye de  24 TL. zam verilmiştir, milletvekili maaşına ise 1.000 TL zam yapılmıştır. Çevre ve şehircilik bakanı milletvekilleri bu maaşla ay sonunu zor getiriyor demiş çalışma bakanı ise 800 TL. büyük para geçinilmez diye bir şey yok geçinirsiniz diyerek bu milletin aklıyla alay etmişlerdir. Ücretlilere yapılan bu düşük zamlar vicdanları sızlatmıştır.

KAMU ÇALIŞANLARI İNİM İNİM İNLİYOR

Kamu çalışanlarının tenceresi zorda olsa kaynamaktadır ancak tencerelerde ne pişirildiği belli değildir. Tencerelerde et mi, dert mi, taş mı pişiyor bilen yoktur. Kişi başına düştüğü söylenen 10.000 dolar masal ve aldatmacadan öteye geçmemiştir. İktidar nimetinden faydalanan yandaşların ve candaşların keyfi yerindedir, onlar için memleket güllük gülistanlıktır. Ancak asgari ücretliler, emekliler ve kamu çalışanları inim inim inlemektedir.

GİRESUN’DA ATAMALAR HANGİ KRİTERLERE GÖRE YAPILDI?

Başkan Ekiz sözlerini şu şekilde noktaladı: ‘İlimizde bulunan Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda 70 in üzerinde yönetici ve uzman görev yaparken. Bizim tespitimize göre bunların içinde 60 küsürü yandaş sendikanın üyesi ya da yöneticisidir. Diğer üç beş yönetici ise hiçbir sendikanın üyesi değildir. Buradan yetkililere sesleniyorum bu bir tesadüf müdür, yoksa yönetici ya da uzman olmak için malum sendikaya üyemi olmak gerekir.  Tekrar soruyorum. Bu atamalar yapılırken hangi kriterler belirlenerek yapılmıştır. 3000 küsür çalışanı olan bir kurumda yandaş sendikanın yöneticisi ve üyesi olmayan çalışanlar bilgisiz midir, liyakatsız mıdır, ehliyetsiz midir yoksa bir makama gelmek için yağmur nereye yağarsa tarlayı oraya mı taşmak gerekmektedir. Görülüyor ki her devrin, her dönemin adamı olanlara engel bulunmamaktadır.