Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRK EĞİTİM SEN’DEN FAKÜLTE TEPKİSİ!

Türk Eğitim Sen, Giresun

Türk Eğitim Sen, Giresun Şubesi Başkanı Arif Çetinkaya yaptığı yazılı açıklama ile Giresun Üniversitesi bağlı olarak kurulması YÖK tarafından kabul edilen ancak MEB Bakanı Nabi Avcı engeline takılan Diş hekimliği Fakültesi konusundaki olumsuz karara ve Bakan Avcı’ya büyük tepki gösterdi. Çetinkaya açıklamasında “Milli Eğitim Bakanının görevi Giresun’a gelecek yatırımı engellemek midir? Giresun’un engellenen yatırımlarına sahip çıkması gereken başta Sayın Bakanımız Nurettin Canikli olmak üzere iktidar milletvekilleri ne yapmaktadırlar? Son bir hafta içinde yerel basınımızda yer alan haberle ilgili hükümet kanadından henüz bir açıklama yapılmamaktadır” dedi.
“TÜRKİYE 18.LİĞİNİN KARŞILIĞI BU MUDUR ?”
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı açıklamasında AK Parti’nin Giresun’da son seçimde yüzde 50 aldığına dikkat çekerek”  AK Parti il başkanı Giresun’un oy oranı ile Türkiye 18.liğini aldığını övünerek söylemiştir. İl başkanına şunu soruyoruz bunun karşılığı Giresun’a gelecek yatırımların engellenmesi mi olacaktır” Açıklamada daha sonra şöyle denildi” Daha önce Giresun’da eğitimi yönetenler tarafından engellenen Güzel Sanatlar Lisesi binası aradan geçen 8 yıl içinde halen yapılmamıştır.  Bu okulumuzun yapımı engellenmese idi bugün ilimizde yapılacak programlar için salon aranmazdı.
Çünkü bu okulun uluslararası standartlarda 450 kişilik bir konser ve konferans salonu olacaktı. Şu anda Giresun’da program yapacak doğru dürüst bir salonun olmaması Güzel Sanatlar lisesini engelleyenleri sanrım mutlu etmiştir. Şimdi de aynı oyun Diş Hekimliği Fakültesinde mi oynanacaktır? Giresunlunun yetki verdiklerinin görevi Giresun’a yapılacak yatarımlar engellenerek başka illere kaydırırken seyretmek midir?  Sayın bakanımız Nurettin Canikli başta olmak üzere iktidar ve muhalefet milletvekillerimizi Diş Hekimliği Fakültesinin kurulması kararının Milli Eğitim Bakanı tarafından onaylanması için gerekli girişimde bulunarak fakültenin kurulup kararanın çıkarılmasını sağlamak için göreve davet ediyoruz. Giresunlulara ve Giresun eğitimine bu fakülte anasının ak sütü gibi helaldir.”