Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Eğitim Sen AKP’yi MHP’ye şikayet etti

Türk Eğitim-Sen Giresun Şubesi

Türk Eğitim-Sen Giresun Şubesi Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Tacettin Engin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Başkanı Müjdat Öz ve Yönetim Kurulu’nu makamlarında ziyaret ederek eğitim çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları iletti.

Ziyarette Tacettin Engin özellikle yönetici atama sürecinde yapılan kayırmacılığı dile getirerek ilimizdeki kurum yöneticilerinin sendikal dağılımını gösteren istatistik bilgilerini paylaştı. Liyakatin esas alınmadan yapıldığı anlaşılan bu atamaların eğitim sistemimizdeki başarısızlığın en önemli sebeplerinden biri olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere yönelik uygulamaya sokmak istediği “performans değerlendirme sistemi” ile ilgili bilgiler veren Tacettin Engin; bu sistemin başarıyı artırmaya yönelik olmadığını aksine eğitimde yeni bir kaos ortamı oluşturacağını söyledi. Bütün öğretmenlerin bu sisteme karşı olduğunu, sistemi tam anlamıyla okuyup anlayan velilerin de bu sisteme karşı çıktığını belirterek bu sisteme karşı oluşturmaya çalıştırdıkları kamuoyu desteğinde Milliyetçi Hareket Partisi’ni de yanlarında görmek istediklerini belirtti. Aynı zamanda Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan arkadaşlardan şartları tutanların bir defaya mahsus Genel İdari Hizmetler sınıfına alınmasıyla ilgili de kamuoyu desteği istendi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı Müjdat Öz de eğitimin temel direğinin eğitim çalışanları ve öğretmenler olduğunu belirterek öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın sıkıntılarına çözüm bulunması noktasında her zaman onların yanında olacaklarını belirtti. Ziyaret sonrasında Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından 100. Yılında hazırlatılan “Yüz Yıllık Destan Çanakkale” adlı eseri Tacettin Engin, Müjdat Öz’e takdim etti.