Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizm İşletmeleri Platformu Giresun Turizmine dikkat çekti

Şehirdeki gezilecek yerleri anlatan

Şehirdeki gezilecek yerleri anlatan Giresun Turizm İşletmeleri Platformu Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, “Muhteşem doğası, soğuk suları, kekik kokulu organik lezzetleriyle Karadeniz’in incisi Giresun’da görülmeye değer, saklı kalmış birçok yer bulunuyor” dedi.

GİRESUN ADASI

Mustafa Yılmaz, Giresun’da düzenlenen geziler hakkında şu bilgileri verdi: “Keyifli bir tekne yolculuğu düzenleniyor. Bu gezide 4000 yıllık geçmişiyle savaşcı Amazon kadınların üs olarak kullandıkları, Herkül’ün Altın Postunu aramak için geldiği Giresun Adası savaş tanrısı Ares adına yapılan tapınak kalıntıları surlar, tarihi fıçılar ve zengin kuş türleri ile doğal güzelliklerini görmek mümkün. Defne ağaçlarının kokusu eşliğinde mitolojik Giresun Adası turu için tarihi Giresun Limanı’ndan Altın Post ile hareket ediyoruz.

ZEYTİNLİK SEMTİ

Giresun Adası gezimiz ardından Karadeniz sahilinin doğu ve batı kıyılarını maviyle yeşilin renk cümbüşüne tanık olmak için tarihi Giresun Kalesi’ne çıkıyoruz. Kalenin doğal ve tarihi atmosferi içinde Giresun şehrini kuşbakışı seyrediyoruz. Giresun’un tarihi kahramanı Asker ve milis yarbay, 42. Alay Komutanı Topal Osman Ağanın mezarını ziyaret ediyor ve Kalenin o keyifli manzarası eşliğinde, Zeytinlik Semtine yürüyoruz. Giresun’un ilk yerleşim alanı olan bu semtte dar ve taş sokaklar, binbir çeşit çiçekler, tarihi konaklar arasında keyifli bir yürüyüş yapıp, semtin tarihi hakkında bilgiler alıp, fotoğraf çekimi için kısa bir mola veriyoruz. Giresun Müzesi’nde yapacak olduğumuz ziyaretin ardından Giresunun son zamanlarda turizmin gözdesi haline gelen adından sıkça bahsettiren 1800 metre uzunluğunda yolumuz üstünde bulunan Kuzalan Şelalesi ve Kuzalan Travertenlerine gitmek üzere yola çıkıyoruz.

Yolumuz üstünde doğal maden suyunun tadına baktıktan sonra turkuaz renkli suların oluşturduğu Mavi Gölü görüyor ardından Kuzalan Travertenlerine çıkıyoruz. Talebe göre Karadenizin muhteşem bitki örtüsüne sahip olan yaylalarımızdan Kulakkaya veya kümbet yaylasına gezimize devam ediyoruz.”