Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TSO, “Fiskobirlik üreticinin öz birliğidir”

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.
76.Olağan Genel Kurulda tekrar FKB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Lütfi Bayraktar’ı makamında ziyaret eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Fiskobirlik 2006 sürecinden sonra fındık üreticisi ile irtibatı zedelendi ancak son dönemde sizlerin emekleri karşısında üretici ile Birlik arasında diyaloglar tekrar kurulmaya başlandı. Fiskobirlik’in yaşadığı süreçten en çok etkilenen il Giresun’dur. Ekonomisinde Fiskobirlik’in büyük katkısı olan ve Entegre Tesisleri ile idari bürolarında sağladığı istihdam ile FKB Giresun’un can simidiydi.2006 yılında yaşanan süreç ile birçok üreticimiz mağdur olmuş, birçok Giresunlu Fiskobirlik çalışanı da hayat standartlarından fedakârlık etmek zorunda kalmışlardır. Ancak son dönemde sizlerin ve Fiskobirlik camiasının gayretleri ile önemli bir aşamaya geçilmiş, Fiskobirlik yapısal bir çalışma ve kırım tesislerinden itibaren mamul madde üreterek piyasaya arz eden bir şirket statüsüne kavuşmuştur. Bu sürecin bir başlangıç olduğunu biliyor. Fiskobirlik’teki yapısal değişikliklerin, bayilik ve mamul madde arzıyla devam etmesini arzuluyoruz” dedi.

Fındık ile Fiskobirlik’in ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Bugün arz-talepte olumsuz bir dalgalanma yaşanmasa dahi, bölgede bu dalgalanmayı üretici lehine en iyi regüle edecek kuruluş Fiskobirlik’tir. TMO ile denenen süreçte istenen verimin alınamaması, bölgenin öz birliği Fiskobirlik ihtiyacını daha net ortaya koymuştur. Yeni yönetim ile 2015’te piyasada daha etkili olacağına inandığımız Fiskobirlik’in her daim yanındayız.” diye konuştu.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar; ”Olağan genel kuruldan güvenoyu alarak çıktık. Yeniden yapılandırmayı büyük ölçüde tamamladık, üreticiye borcumuz kalmadı, şu an peşin alım yapıyoruz.2015 mahsulü için daha fazla sahada olacağız ve üreticimizin mağdur olmaması için çalışacağız. 133 delegesi bulunan Fiskobirlik’te Giresun’un 23 delegesi bulunuyor. Son seçimler ile listemize işadamı Halit Ayar Beyi dahil ettik ve Giresun ayağımızı da böylelikle güçlendirmiş olduk” dedi.