Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Tiyatro Gazetesinden 2017’ye Merhaba

Cebimizde umutla biriktirdiklerimizi karıştırıyoruz. Savaşa karşı barışı, nefrete karşı sevgiyi, ayrılığa karşı birlikteliği parmaklarımızla yokluyoruz. Cebimizde sıcacıklar.  Yüzümüze yağan beyaz kar taneleri kadar serin ve taze dileklerimiz. Bu yıl da iyiliğin çakıltaşları sanatla döşeli, bu yüzden de “Her daim Kültür-Sanat” diyoruz.

70. Ocak sayımıza gelince, elbette birçok sürpriz haberin yanı sıra, nefis söyleşiler de var.
“Kim ne yazmış” kısmımıza geçmeden evvel, bu ay ki ilk sürprizimizi hemen açıklayalım.
Bu ay, ‘Tiyatro Gazetesi’nin gelenekselleşen Anadolu Tiyatro ödülleri, 3. kez veriliyor.
Tiyatro Gazetesi, 10 yıldır sürdürdüğü yayın hayatında Anadolu Tiyatro Ödülleri adıyla bir ilke imza attı. Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında, yıl boyunca gerçekleşen tüm tiyatro hareketleri, seçici kurul tarafından değerlendirildi ve seçilen “en etkili” tiyatro hareketleri ve eserleri ödüllendirildi. Anadolu Tiyatro Ödülleri “En iyi ‘Ana’dolu Ödülü”nü ise her yıl bir kadın oyuncuya verdiği gibi bu yıl da usta bir kadının oldu. Gazetenin Ana’dolu Kadın Ödülü Ayşenil Şamlıoğlu’na verilirken Yılın Tiyatro Adamı ödülü ise Mehmet Özgür’e verildi.

 “Anadolu demek, Türkiye demektir…”

Türkiye genelinde kırka yakın temsilcilik ve aylık beş bin baskı sayısı ile, ülke tiyatrosuna katkı sunan Tiyatro Gazetesi, anadolu tiyatrosunun sesi, soluğu olmaya devam ediyor. Gazete, bu kapsamda hedeflerinden biri olan 3.Anadolu Tiyatro Ödülleri’nin 26 Ocak 2017 tarihinde düzenleyeceğj  resepsiyonla sahiplerine takdim edecek. Anadolu Tiyatro Ödülleri 26 Ocak Perşembe günü saat 20:00 de Bakırköy Belediye Tiyatroları, Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

Gelelim bu ay ki gazetemizin içindekilere. Genel yayın yönetmenimiz Nazif Uslu ‘Yazmak istemiyorum’ başlıklı yazısıyla bu ay karşımızda. Şirin inci ise ‘Batasıca Namuslular(!) Kadın Ölüleri’ diyor.
Nurhan uslu ‘Antalya Şehir Tiyatroları Kukla Birimi Perde Diyor’ derken bir başka yazısında ise ‘Antalya Şehir Tiyatroları’nın konuk tiyatroları’ diyor.
Berat Beyoğlu ‘Bitiyatro-Vurgun’ başlıklı söyleşisiyle, Tamer Levent ise ‘2017 ve Umutlar’ başlıklı yazısıyla bu ay okurla.

Şirin İnci ‘Sırtımdaki İnsanlık Joko’nun doğum günü’, Serkan Fırtına ‘Tiyatro Eleştirisi üzerine önemli bir kaynak’, Mehmet Serdar ‘Mahallenin gençleri ekibinden iki efendinin uşağı Alaturka’, Halit Karaata ‘Dünya bir sahnedir’, A.Kadir Bozkurt ‘Bir Hikaye anlatıcısı: Zilli Şıh’, Gülşah Özdemir Koryürek ‘Gerçeğin sonrası Othello’, Yaşam Kaya ise ‘Kadın Ölüleri arasında gerçeği aramak’ başlıklı yazılarıyla okurlarına sesleniyor.

Ertan Aksu ‘Bir buket aşk’, Çiğdem T.Özçelik ‘İvan İvanoviç var mıydı yok muydu? Tiyatro Adam’, Mehmet Serdar ‘İnanmaktan vazgeçme’, Hayrettin Filiz ‘Karanlıkta ıslık çalmak (Cahit Sıtkı Tarancı)’, Çiğdem Kiper ‘İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümurz’, Büşra Elmaskaya ‘Kosova-Prizren ve Üsküp’ten Türkiye’ye uzanan 40 yıllık bir sanat hikayesi; Zekeriya Hocalar’, Müfit Semih Baylan ‘Bir Tiyatro ödül töreninin ardından’, Turgay Girgin ise ‘Yeni yıl hediyeleri’ diyerek bu sayıda yer aldılar.

Ali Aslan ‘Ali aslan: Efeler Belediyesi’nin dikkatine’ diye seslenirken okura, Yard.Doç.Dr. Rasim Aşın ise ‘Aşkımız Aksaray’ın en büyük yangını Aydın Efeler’de sahnelendi’ diyor.

Osman Erdal ‘Bir Türk Klasiği Kanaviçe ve Yenişehir Kumpanyası 2016 2017 sezonunu açtı’ başlıklı yazılarıyla bu ay Tiyatro Gazetesinde.

Sacit Hadi Akdede ‘Özel Tiyatrolara Yardım’ başlıklı yazısıyla ayrıntılı bir değerlendirme yaparken, Gülşah Özdemir Koryürek ise ‘Tiyatro Gülgeç’den yeni çocuk oyunu bir doğa masalı Yaşayan Kitap’ dedi. Şirin İnci ‘Bir kümes hikayesi’, İbrahim Kaşdaş ‘İstanbul Meydan Sahnesi, Pijamalı Adamlar adlı oyunları ile Hatay’da Meydana (Sahneye) çıktı’ dedi bu ay okura.

Yepyeni bir yılda umutla Tiyatro salonlarını doldurmaya devam ederken, elbette Tiyatro gazetesine de abone olmayı unutmayın. Tiyatrolardan habersiz kalmayın.

Tiyatro gazetesi aboneliği için
www.tiyatrogazetesi.net
Esen Kitap Kırtasiyeden alabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678