Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tiyatro Cümbüş-ü Muhabbetten Dokuz Canlı

Bu haberin fotoğrafı yok

20 Nisan galası yapılacak oyun Vahit Sütlaş Salonunda saat 20.00 de oynayacak. 23 Mayıs, 30 Mayıs, 31 Mayıs, 12 Haziran tarihlerinde Giresun’da sahnelenecek.

Yazan Tayfun Türkili, yöneten Tolga Özkundakçı, sahne amiri Zeynep Uyanık, efekt Erdi Tan, ışık Sevgi Özdoğan, makyöz Damla Pınar Ertürk, tasarım Ali Kılıç.

Oyuncular: Güzide Muteber Özkundakçı, garson Alper Uyanık, Faruk Uğur Altıyaprak, Mine Pınar Bekdemir, Cemal İzzet Çınar, Nizamettin Abdullah Ballı Öztürk, Şükrü Ali Niyazi Dede, Gaffar Ertan Aksu.

Ana Oyun 2 perdeden oluşuyor. Konusu kısaca şöyle: Faruk orta yaşta fakat genç bir sevgilisi olan ve karısından boşanmak isteyen biri… Feride; Faruk gibi orta yaşlı ve Faruk’u seven sıradan bir ev hanım.
Faruk sürekli Feride’den boşanmak ister fakat Feride bunu kabul etmemektedir. Faruk, sevgilisi Mine’nin de ısrarları üzerine Feride’yi öldürmeye karar verir. Oyunun komedisi bu karardan sonra gittikçe artar. Faruk, beceriksizliği yüzünden Feride’yi bir türlü öldüremez. Üstüne bir de hasbelkader sedyeci olmuş iki kafadar girince işler iyice sarpa sarar; çünkü sedyeciler Hamit ve Şükrü bu ailenin başına adeta musallat olmuşlardır. Oyun sonunda da Feride’yi ölmekten kurtararak, Faruk’un sonunu hazırlarlar. Oyun; aldatma ana teması üzerine kuruludur. Ana mesaj olarak ise, oyunun son repliği yerindedir diyebiliriz: Kırkından sonra azanı teneşir paklar. Oyunun ilk asal düğüm noktası Feride’nin, Faruk ve Mine evdeyken ansızın eve girmesidir. Son asal düğüm noktası; Faruk ve Mine kiralık katilin Feride’yi öldürdüğünü sanırken, ansızın Feride’nin ortaya çıkmasıdır. Oyunun doruk noktası; Feride’nin Faruk ve Mine’yi silahla vurup, öldürmesi; final ise iki kafadar sedyeci Şükrü ve Hamit’in, Faruk ve Mine’nin cesetlerini bulmasıdır.