Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da Tarım Kredi’den, bilgilendirme toplantısı

Bu haberin fotoğrafı yok

Tirebolu Merkez Tarım Kredi Kooperatifi’nin gerçekleştirdiği Bilgilendirme Toplantısı, ilçe merkezinde yapıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Ergin Çubukçu’nun başkanlığında düzenlenen toplantıya; Gübretaş Bölge Sorumlusu Özcan Yiğci ile Tirebolu İlçe Tarım Müdürü İbrahim Gencan, Merkez Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ali Bekir Kutlu, Espiye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hasan Kılıç, Tirebolu Tarım Kredi Kooperatifi eski müdürü Fahrettin Öztürk, merkez kooperatifine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla üreticiler katıldı.

Üreticileri ve muhtarları; gübreleme, ilaçlama ve Tarım Sigortaları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan toplantıda ilk sözü alan Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Çubukçu, fındıktaki gübreleme ve ilaçlama konusuna değinerek, kooperatiflerin üretime yönelik olarak üreticilere destek veren bir kuruluş olduğunu söyledi. Bölge Müdürü Çubukçu, “Kredi kullanımı konusunda biz kooperatif olarak olaya ticari açıdan değil, üretim açısından bakıyoruz. Yaptığımız hizmetlerde hiçbir ticari amaç gütmeyiz. Biz sadece üreticiyi ve üretimi ön planda tutarız. Bu arada, üreticilerimiz Tarım Sigortaları konusunda da duyarlı olmalıdırlar” diyerek, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak üreticilere her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda, Bölge Müdürü Çubulçu’dan sonra söz alan Gübretaş Bölge Sorumlusu Özcan Yiğci, slayt gösterileri eşliğinde katılımcılara gübre kullanımı konusunda detaylı bilgiler aktararak, üretimde verimi ve kaliteyi arttırmanın yolları üzerinde durdu. Gübreleme konusunda toprak analizinin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Yiğci, kooperatif ortaklarına ve üreticilere yeni çıkan Süper Çotanak Gübresini tavsiye etti. Bu gübrenin kullanımı konusunda Fındık Araştırma Enstitüsü ile işbirliği içinde olduklarını da kaydeden Yiğci, Süper Çotanak Gübresi’nin Espiye’de piyasaya sunulduğunu ve yakında Tirebolu’da da satışa çıkarılacağını söyledi.

Tirebolu’daki Bilgilendirme Toplantısına katılan İlçe Tarım Müdürü İbrahim Gencan’da söz alarak, toprak analizlerinin doğru yapılması konusunda uyarılarda bulundu ve fındıkta gübrelemenin zamanında ve dozunda yapılması gerektiğini bildirdi. Gübreleme ve ilaçlama olayında fındık bahçelerindeki ocak sayılarının bilinmesini de isteyen İlçe Tarım Müdürü Gencan, bunun verim ve üretim açısından çok önemli olduğunu vurguladı.