Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da Özel Eğitim ve İş Okulu törenle açıldı

Tirebolu’da bir süredir hayırsaver

Tirebolu’da bir süredir hayırsaver bir vatandaş tarafından yapımı devam eden Eğitim Uygulama okulu açıldı.
Demirci Mahallesi Akmaz Mevkiinde ki Eski Mesleki Eğitim Merkezinin olduğu bina Tirebolulu Başoğlu Ticaretin Sahipleri Rasim Baş ve Kardeşlerinin destekleriyle onarılarak Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi olarak ilçeye kazandırıldı. İlçeye kazandırılan Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Eynesil, Görele, Espiye, Doğankent, Çanakçı ilçelerindeki altı orta-ağır zihinsel engelli, otistik çocuklarımızın eğitimlerini sağlayacak. Bu eğitim merkezinde çocuklar ilkokul çağından 24 yaşına kadar devamlı olarak eğitim görecek ve toplumda yalnız başlarına yaşayabilir hala getirilmeye çalışılacak.

Bölgedeki orta-ağır zihinsel engelli, otistik çocukların eğitim göreceği bir eğitim kurumu olmadığı için normal okullarda kaynaştırma sistemiyle eğitim gören çocuklarımız bu okulda daha iyi özel şartlarda eğitim görmeye devam edecekler. Törende Binanın Özel Eğitim İş Okulu’na dönüştürülmesini sağladıkları için Rasim Baş ve Kardeşlerine, İlçe Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Devir teslim töreni yapılan okulun açılışına, İl Milli eğitim Müdürü Necati Akkurt, İlçe Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanımız Abdullah Karapıçak, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, ilçe Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.