Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da demiryolu konuşuldu

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’un Tirebolu ilçesinde “Giresun Ticaret ve Sanayi Odası İlçelerle Buluşuyor” toplantısı yapılırken, toplantının ana maddesi olarak projesi ve güzergahı tartışma konusu olan Erzincan-Trabzon demiryolu hattı konuşuldu.

Toplantı öncesi esnaf ziyaretlerinde bulunan ve GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ardından “Giresun Ticaret ve Sanayi Odası İlçelerle Buluşuyor” toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Çakırmelikoğlu, “Tirebolu bölgesi için en önemli proje Tirebolu Demiryolu Projesi’dir. Ülkemizin Orta Asya ve Uzak Doğu ticaretini Avrupa ve Rusya’ya entegre edebilmesinin en kısa yolu olan Türkiye geçişinde Doğu Karadeniz Bölgesi önemli bir strateji içermektedir. Bu bakımdan Ulaştırma Bakanlığı tarafından planlanan Erzincan-Trabzon-Tirebolu Demiryolu Hattı uluslararası konumda önemli bir ulaşım aksı olmaktadır. 2020 yılına kadar projelendirilmesi planlanan proje değişik kesimler tarafından sadece Trabzon’a odaklandırılmak istenmekte ancak çalışmalar ve Giresun lobisi sayesinde çift yönlü olarak sürdürülmektedir.

Bu demir yolu için asıl en uygun alan Harşit Vadisi’dir. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak konuyu başından beri yakından takip ediyoruz, çalıştaylar ve toplantılar ile demir yolunun Tirebolu’ya oradan da Giresun’a ulaşması bölge limanlarına entegre edilmesini hedefliyoruz. Ankara da bu konuda bizimle hem fikir” dedi.

Çakırmelikoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı’nın bitmesinin ardından bölgede ciddi bir turizm potansiyeli ortaya çıkacağına da vurgu yaparak “Bunun için bölgemizde en uygun alan Tirebolu yöresidir. Limanının turizmle ilintili yapılandırılması gerekmektedir. Bölgede tarihi ve turistlik alanların yapılanması ve yöresel ürünlerin butik üretimler ile markalaşması bu sürece katkı sağlayacaktır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Giresun İl Koordinatörü Murat Aladağ, KOSGEB Giresun İl Müdürü Mustafa Kurt, İşyeri hekimi Dr. Özgür Kabagöz, Tarım İl Müdürlüğü adına Güvenli Gıda konusunda Biyolog Tan Türker ve Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü uzmanı Zarife Özdemir Yağcı katılımcılara hazırlamış oldukları İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.