Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tığlı’dan Ticaret Lisesi isyanı

CHP Giresun Milletvekili Necati
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesini TBMM Gündemine taşıdı. 1906 yılında Rum Ortodoks Cemaati için inşa edilen ve 1947 yılından bu yana eğitim kurumu olarak faaliyetini sürdüren, Giresun Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017 yılında alınan bir karar ile eğim öğretim devam ederken, “Kent Müzesi”ne dönüştürüleceği iddiasıyla boşaltılmıştı. CHP Milletvekili Necati Tığlı, “Milli mücadele tarihinde de anlamlı bir yere sahip olan bu tarihi ve kültürel bina, aradan geçen 1 yıla yakın süre sonunda Kent Müzesi yerine, Giresun’da 3 imam hatip ortaokulu, 3 imam hatip lisesi olmasına rağmen Hurşit Bozbağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmüştür. Bu alınan karar ile Giresun halkı ve kamuoyu aldatılmıştır. Eğitim öğretim devam ederken bir okulun boşaltılması ve başka bir yere taşınması, Giresun’da sıraları boş kalan 6 tane İmam Hatip Okulu olmasına rağmen yeni bir İmam Hatip Okulu’nun yapılması iktidarın eğitime nasıl baktığının göstergesidir” dedi. “GİRESUN’UN İMAM HATİP LİSESİNE İHTİYACI MI VAR?” CHP’li Tığlı, “Tarihi ve kültürel varlıkların gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması gerekirken bu tarihi yapının, politik ve ideolojik bir malzeme haline getirilmesi doğru değildir. Burası ilk söylendiği gibi ya müze yapılmalıdır ya da Giresun Kale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tekrar buraya taşınmalıdır. Eğer Giresun’un Kız İmam Hatip Lisesine ihtiyacı varsa, onun için başka bir yer bulunmalı ve oraya bir okul yapılmalıdır” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi şöyle: İmam Hatip’te okuyan her 5 öğrenciden sadece 1’inin Üniversiteye yerleştiği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada basında yer almıştı. Bu kapsamda;
  1. Geçen yıl, Giresun Kale Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitim öğretim yılı devam ederken apar topar boşaltılmasının gerekçeleri nelerdir?
  2. Kent Müzesi yapılacak diye boşaltılan tarihi Kale Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun’da altı tane İmam Hatip Okulu olmasına rağmen hangi gerekçelerle Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmek istenmektedir? Kızlar için İmam Hatip Lisesi yapılacak başka yer yok mudur? Giresun’un İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyacı mı vardır? Varsa bunun gerekçeleri nelerdir?
  3. Mimari yapısıyla, tarihiyle, çevresindeki zeytinlik mahallesiyle tarihi bir kültürün simgesi ve mirası olan bu binanın, İmam Hatip Lisesi yapılmak yerine Kayseri örneğinde oldu gibi “Milli Mücadele Müzesi” benzerinde bir “Müze” yapılmasını neden düşünmüyorsunuz?
  4. Tarihi ve kültürel varlıklarımızın gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması gerekirken bu yapıların, politik ve ideolojik malzeme haline getirilmesini doğru buluyor musunuz?
  5. Eğitim, öğretimine devam eden bir okulumuzun başka bir yere taşınması yerine, açılacak bu Kız İmam Hatip Lisesi için başka bir yer tahsis edilmesi daha doğru olmaz mıydı?
  6. Türkiye genelinde kaç tane İmam Hatip Okulu vardır? Boş kontenjanı olan İmam Hatip Okullarının öğrenciler tarafından tercih edilmemesinin gerekçeleri içinde Üniversite sınavlarında İmam Hatiplilerin aldığı başarısız sonuçların etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?
  7. Üniversite sınavlarında 40’ar soruluk testlerde Temel Matematikte 5.6; Türkçede 16; 20 soruluk Fen Bilimlerinde 2.8; Sosyal Bilimlerde 5.6; 14 soruluk fizikte 0.5 doğru cevap verildiği bir eğitim sisteminde İslami eğitim veren İmam Hatip Okullarının bu yarışta başarılı olacağına inanıyor musunuz?
  8. Yapılan açıklamalara göre Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda başarısız olan öğrencilerin durumu ortadayken, İmam Hatip Okullarında ısrar edilmesinin gerekçeleri nelerdir?