Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Teröristlere kim silah veriyor?”

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, ABD’nin Suriye’de teröristlere silah sevkiyatını sürdürdüğünü belirterek “kiminle savaştığımızı bilmek istiyoruz” dedi.

Önceki gün Afrin’de teröristlerin tanka yaptığı saldırıyla ilgili TBMM’de söz alan Bektaşoğlu, 8 şehit askerlerden birisinin de Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinden Uzman Çavuş Ufuk Aktağ olduğunu hatırlattı.

“CHP Milletvekili Bektaşoğlu’nun tutanaklara geçen konuşması şöyle: “Ufuk çavuşun arkadaşlarıyla birlikte şehit olduğu tankı vuran tanksavar mermisinin hangi ülke tarafından teröristlere verildiği yönünde birtakım iddialar var. Bunların ciddiyetle araştırılması ve bu ülkeyi yönetenlerin somut bilgi ve belgelerle kamuoyunu aydınlatması gerekiyor. Ordumuz bu operasyonu yaparken Trump’ın “PYD’ye silah vermeyi durduracağız” açıklamasına rağmen, ABD’nin bir taraftan da bölgeye çeşitli silahlar, bombalar, tanksavar ve TOW tipi gelişmiş antitank füzelerin sevkiyatını durdurmaması çelişkili bir durum. Buna karşı çıkmalıyız. PYD’nin, PKK’nın elindeki ABD silahlarıyla askerlerimiz şehit olurken susmamamız gerekiyor.”

Bektaşoğlu konuşmasını “PKK’yı biliyoruz da kim dost, kim puşt, kim düşman yani kiminle savaştığımızı bilmek istiyoruz” sözleriyle bitirdi.