Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TEKELCİLERİN KOVASINA SU TAŞIYORLAR”

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni fındık sezonu öncesi rekolte ve fındık fiyatları üzerinden değerlendirme yapanlara yüklendi. Karan, bu kişilerin tekelcilerin kovasına su taşıdığını ileri sürdü.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, yeni fındık sezonu öncesi piyasayı speküle amaçlı yapılan değerlendirme ve açıklamalara tepki gösterdi. Karan, yapılan değerlendirmelerin kesinlikle ve kesinlikle üreticinin lehine olmadığını ifade etti. Karan yaptığı açıklamada, dalın ucundaki fındığa şimdiden fiyat biçenlerin, tekelcilerin kovasına su taşımaya çalıştığını kaydetti. Fındık fiyatının düşük gösterilmesinin akla, mantığa sığmadığını belirten Karan, “fındık hasadı yaklaştıkça, alavere-dalavereciler gün yüzüne çıkmaya başladı. Yok rekolte şu kadar, yok bu kadar. Fiyat şu kadar olacakmış.

Beyler siz bunları geçin, üreticinin hakkı gasp etmekten vazgeçin. Çok fındık sattık diye öğündüğünüz, ihracat tablolarına bakın. Bir analiz yapın. 2015-2016 sezonunda dolar bazında kayıp 791, 2016-2017 sezonunda ise kayıp 481 milyon dolar. Şimdi tutmuş 11 lira bandında alivre yapmaya çalışıyorsunuz. Siz hiç akıllanmazsınız. Bata bata 15-20 ihracatçı kaldınız ama akıllanmadınız. Birde çıkıp tekelcileri savunuyorsunuz. Şu kadar fındık alıyor, almazsa ne olacak diyebiliyorsunuz. Peki, üretici üretmekten vazgeçerse ne olacak. Azdan az, çoktan çok gider bunu da unutmayın” dedi.