Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarsim’den fındık üreticilerine sigorta uyarısı

Bu haberin fotoğrafı yok

Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) yapılan açıklamada, 2015 yılı poliçe tanzimlerinin başladığı belirtilerek, üreticiler vakit kaybetmeden sigorta yaptırmaları konusunda uyarıldı.

Üreticilerin “Fındık” ürünü için son poliçe kabul tarihini beklememeleri gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, Bitkisel Ürün Sigortaları branşında sigorta yaptırılabilmesi için öncelikle ÇKS’ye kayıtlı olunması ya da kaydın güncellenmesi gerektiği sonrasında ise Tarım Sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin dağıtım kanalları aracılığıyla sigortanın kolaylıkla yaptırılabileceği bildirildi

“Frekansı ve şiddeti artan doğal riskler ve yıllar itibarıyla değişen iklim şartları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ne yazık ki tarımsal faaliyetleri doğrudan ve olumsuz yönde etkilemektedir. Nitekim geçtiğimiz yıl 29 ve 30 Mart tarihlerinde, başta Giresun, Ordu, Samsun ve Trabzon illeri olmak üzere Karadeniz Bölgesi genelinde etkili olan “don” olayı sonucunda, başta “fındık” olmak üzere pek çok ürün zarar görmüş ve bu durum sigortası olmayan üreticilerimizin boynunu bükmüştür.

2014 yılında sadece “fındık” ürünü için başta don, fırtına ve dolu olmak üzere çeşitli nedenlerden ötürü 44 Bin adedin üzerinde hasar ihbarı alınmış ve vadesi dolan poliçelerin tazminat hesaplamaları yapılarak, sigortalı üreticilere 87 milyon TL’nin üzerinde hasar ödemesi gerçekleştirilmiştir. TARSİM üreticimizin geleceğini garanti altına alması için yegane Sistem’dir. Şimdi gelin, vakit kaybetmeden sigortanızı yaptırın.”