Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı Kurs açılışı yapıldı

  Giresun İl Gıda

 

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, KOSGEP Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek olan ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı’ kapsamında; 15 Şubat tarihinde Bulancak ilçesinde kurs açılışı yapıldı. İlk grupta 25 genç kadın girişimcinin katıldığı programla ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın şu açıklamayı yaptı “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı 2017 yılında “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş arası genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir.

Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır.

2017 yılında ilimizin de içinde olduğu 16 ilde uygulanacak olan programda; her bir il için en az 75 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli    (4 gün eğitim 1 gün iş fikrinin projeye dönüştürülmesi) “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’’ verilecektir. Bu eğitimi alan kadınlar, 15 gün içinde projelerini hazırlayarak il komisyonuna sunacaklar.

İl içinde oluşturulan komisyon tarafından projelerin değerlendirmesi yapılarak dereceye giren ilk 3 proje belirlenecektir. Mayıs ayında düzenlenecek proje pazarı ve sertifika dağıtım töreninde derece alan projelere teşvik ödülü (Birinci; 3 bin TL, ikinci; 2 bin TL, üçüncü; bin TL) verilecektir. Daha sonraki aşamada, 16 ilde dereceye giren projeler Türkiye Finali için Bakanlığımıza gönderilecek ve komisyon tarafından değerlendirmesi yapılarak dereceye giren projeler belirlenecektir. Bakanlığımızca tespit edilecek bir ilde ödül töreni düzenlenerek dereceye giren projelere destek ödülleri verilecektir.”