Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihçiler Giresunlu kahramanları anlattı

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı, 47. Giresun Gönüllü Alay Komutanı, Giresun eski Belediye Başkanı, Milis Yarbayl Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitleri 95. Yıldönümü anma törenleri Giresun Uşakları anıtı ve Kaledeki dini programlardan sonra Vahit Sütlaş Sahnesinde düzenlenen panellerle bu yılda Giresun Belediyesi’nin öncülüğünde yapıldı.

Vahit Sütlaş Sahnesinde ki panelde Tarihçi Yazar Ayhan Yüksel 42. ve 47. Gönüllü alayların Kurtuluş Savaşındaki rolünü vurgulayarak “Osman Ağa ve Gönüllü Giresun Uşakları Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği emirle birlikte Karadeniz bölgesinde Rumların Pontus devletini kurmalarını engelledi.”

KTÜ Öğretim Görevlisi Osman Ağa’nın Askeri kişiliğini doğruluğunu dürüstlüğünü hatta o dönemde devlet eğitimcilere maaş ödeyemezken Osman Ağa’nın öğretmenlere maaş ödemesini yaptığını vurgulayarak, Osman Ağa ve milli mücadele şehitlerinin ülkenin itilaf devletlerinin işgalinden kurtulması için ülkenin birçok bölgesinde savaştığını ve 1920 yılında Giresun Uşakları ile Atatürk’ün muhafızlığını yaptığına değindi.

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım’da “Ege Adalarının Hukuki Statüsü” hakkında bir panel sundu. Tarihi ege adalarına ışık tutarak bilinmeyenleri anlattı. Yalım “Ege Adaları gezilip görüldüğünde ülkemiz için oldukça önemli, ülke olarak bu adalarımızın değerini bilmemiz gerek.

Panellere katılan konuklara Giresun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Özdemir “Fındık Başımın Tacı” heykeli hediye ederken, konuklarda Giresun halkıyla kendilerini buluşturan Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya teşekkür ettiler.