Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TAKSİCİLERE BAŞKAN AKSU SAHİP ÇIKTI

Ordu Giresun Havalimanına alınmayan

Ordu Giresun Havalimanına alınmayan Giresun plakalı taksiciler sorunlarının çözümü için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere havalimanına gittiler. Alana girmeyip taksilerini yol kenarına park eden taksici esnafı polisin müdahalesi ile karşılaştı.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, burada yasadışı bir şey olmadığını, Giresunlu taksicilerin sorununu Genel Başkana anlatmak için geldiğini, emniyet güçlerinin müdahalesinin yanlış ve üzücü olduğunu söyledi.

Giresunlu taksicilerin alana alınmaması üzerine olay yerine gelen Başkan Kerim Aksu, emniyet yetkilileri ile görüşüp, olayların büyümesini önledi. Her iki tarafa da sakin olmaları yönünde uyarılarda bulunan Aksu, emniyet yetkililerinden gözaltına alınan bazı taksicilerin serbest bırakılmasını istedi. Havalimanından hareket eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olayların yaşandığı havalimanı girişinde aracından inip Giresun Şoförler Odası Başkanı İbrahim Çeltik’le görüştü. Başkan Çeltik, 28 plakalı araçların bu havalimanına giremediğini, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından konu hakkında kendisine bilgi verildiğini, Ankara’ya gidince konunun takipçisi, olacağını ve bilgi vereceğini söyledi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun’dan gelen yaklaşık 100’ün üzerindeki taksici esnafına; “Siz sahipsiz değilsiniz. Biz sizinleyiz. Haksızlığa uğradığınızı biliyoruz. Ordu Giresun havalimanı adını taşıyan bu alana 28 plakalı taksilerin alınmaması bir ayrımcılıktır. Bu haksızlığın giderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. ‘GİRESUN TAKSİCİLERİ ADALET İSTİYOR, 28 PLAKLI TAKSİLERE BU HAVAALANI YASAK, SAYIN GENEL BAŞKANIM BU SORUNU SİZ ÇÖZERSİNİZ ‘ şeklindeki pankartları açtılar diye esnafımızın engellenmesi doğru değil. Anlamsız bir arbede yaşandı. Sayın Genel Başkanımız taksicilerimizin yaşadığı bu haksızlığın giderilmesi için ilgili birimlerle görüşeceğini söylemiştir. Giresunlu kimsenin hakkını yemez, kimseye de hakkını yedirmez “ şeklinde konuştu.