Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tahminin çıkmazsa istifa edecek misin?”

Giresun Ziraat Odası Başkanı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Karadeniz Fındık Mamulleri ve İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç’in 800-900 bin ton fındık rekoltesinden bahsettiğini belirterek, “Sezon sonunda tahminin gerçekleşmezse istifa edecek misin?” diye sordu.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi dahil, fındık manavlarının sinek avladığı bir noktada 800-900 bin ton fındıktan bahsedenlerin akıl sağlığından şüphe ettiklerini ifade etti. Karan, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç’in basına yansıyan son açıklamasının hayret ve kaygı verici olduğunu kaydetti. Rekolte ve TMO’nun fındık alımıyla ilgili daha önce Ağustos ayına kadar konuşmayacağını beyan eden İhracatçılar Birliği Başkanı Edip Sevinç’in fındık fiyatı yükseliş eğilimine geçer geçmez sessizliği bozduğuna dikkat çeken Karan, Sevinç’i sezon sonu iddia ettiği rekolte miktarı borsalarda tescil edilmezse istifaya davet etti.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin devletin tahmini fındık rekoltesini tanımayarak, şer koyduğunu hatırlatan Karan, “Fiyat yukarı giderken, “Ağustos ayı gelmeden konuşmayacağım” diyen, üretici dostu olduğuna inanmadığımız, sadece kendi cebini düşünen ve ihracatçıları temsil ettiğini söyleyen zat şimdide çıkmış, “fındıktan ülkeye giren dövizin bir önemi yok. Sattığımız önemi var” diyor. Paranın bir önemi yoksa hodri meydan, depolarınızdaki bütün fındığa talibiz. Sat bakalım satabiliyorsanız” dedi.

Sevinç’in rekolte miktarıyla ilgili ise akıl tutulması yaşadığı belirten Karan şunları kaydetti; “Mevcutta, TMO dahil tüm alıcılar sinek avlarken, siz hangi 800 bin ton rekolte artı 100 bin devirden bahsediyorsunuz. Halen nasıl oluyor da 800-900 bin rekolte var diyebiliyorsunuz. Kasım ayında fındık hasadı mı yaptınız da bizim haberimiz olmadı. Artık sizin akıl sağlığınızdan şüphe eder olduk.”

Karan, Sevinç’in Gürcistan’daki fındık bahçelerindeki yanlış uygulamalar sonucu bahçelerin yüzde 50’sinin tahrip olduğunu yönünde ifadelerine de vurgu yaparak, dünyada Türk fındığının alternatifi olmadığının altını çizdi.