Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehir içme suyu güçlendiriliyor

Giresun Belediyesi şehir genelinde

Giresun Belediyesi şehir genelinde içme suyu yatırımlarına devam ediyor.

Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından şehir içme suyuna ilave olarak iki adet yeni su kuyusu açıldı. Açılan kuyuların terfi merkezlerine bağlantı çalışmaları da hızlı bir şekilde yürütülüyor.

Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun şehir içme suyunun daha çok güçlendirilmesi ve ileride oluşabilecek su sıkıntılarının da önüne geçilebilmesi adına vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Aksu Mahallesi Etbaşoğlu bölgesinde yeni su kuyusu açma çalışmalarına başlandı ve yapılan sondaj çalışmaları sonucunda ise iki adet kuyu vuruldu. Müdürlük ekipleri akabinde kuyuların inşaat çalışmalarına başladı. Sıralı çalışmalar devam ederken, ekipler tarafından açılan yeni kuyular ile yine aynı bölgede bulunan mevcut içme suyu terfi merkezlerine 200’lük ve 400’lük borular ile bağlantılarının yapımına başlanıldı. Açılan kuyular, saniyede yaklaşık 80 litre su pompalayabilecek. Etbaşoğlu içme suyu terfi merkezinin güçlenmesi ile şehir genelinde bulunan diğer su depolarının da büyük bir bölümü buradan beslenecek.

Bölgede devam eden çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karabıçak, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ozan Faik Kılıç ile yerinde inceleyerek, ilgili mühendis ve şeflerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.