Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçmen listeleri askıya çıkarıldı

Ülke genelinde olduğu gibi

Ülke genelinde olduğu gibi Giresun’da da 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem milletvekili genel seçimleri sebebiyle seçmen listeleri askıya çıkarıldı.
Dün sabah saat 08.30 itibariyle vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla muhtarlıklara asılan seçmen listeleri, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararına göre 12 Mayıs Cumartesi gününe kadar yerlerini koruyacak. Vatandaşlar, muhtarlıkların yanı sıra E-Devlet ve YSK Başkanlığı internet siteleri üzerinden de nüfus bilgilerini girerek isimleri sorgulayabilecekler.
Seçmen listeleri hakkında bilgi veren Merkez Kapu Mahallesi Muhtarı Veli Kemalettin Keçeci bütün köy, mahalle ve belde muhtarlarının seçim listelerini aldıklarını belirterek, bu seçimde yapılacak olan en güzel şey, evde hasta, yatalak, felçli olanların raporlarını bize verdikleri zaman formlarını seyyar formunu doldurup felçli ve yatalak hastalarımıza bu formu doldurarak teslim ettikleri zaman seyyar sandıklar kurulacak. Hastalarımız evlerinde oylarını kullanabilecekler. İkinci bir form da yaşlılarımız için seçmenleri beşinci katlarda değil de birinci katlarda oy kullanabilmeleri için bu formlar dağıtıldı. Yalnız köy ve beldelerde seyyar sandıklar yok sadece ilde var” dedi.