Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan öncesi gıda denetimlerine hız verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan öncesinde ilde gıda denetimlerini artırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammed Angın çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi” Ramazan ayı öncesi, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verilmiştir. Özellikle lokanta, kasap, market, fırın ve pastane gibi iş yerlerinin yanı sıra yayla sezonunun açılması nedeniyle turistlerin uğrak yeri olan yaylalarımızda denetimlere öncelik verilmektedir.

Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için Giresun ili genelinde İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz gıda kontrol görevlilerince yürütülen denetimlerde; gıda maddelerinin muhteviyatı, işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirilmektedir.

Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle Ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere, kızartmalarda kullanılan yağlarının polarizitesi polarizasyon cihazı ile kontrol edilmektedir. Ayrıca soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları teknik cihazlarla anında tespit edilmekte ve sonuçlara göre işlemler yapılmaktadır.

Gıda hareketliliğinin arttığı Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. Eksiklik tespit edilen işletmelere 5996 sayılı kanun kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır” dedi.