Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ordu ve Giresun’da esnaf 262 milyon TL kredi kullandı

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, Ordu ve Giresun illerinin genelinde esnaf kooperatifi ortaklarının 2014 yılı sonu ve 2015 yılının ilk 8 ayını kapsayan bir yıllık zamanda 262 milyon TL kredi kullandığını söyledi.
Ordu’da 2014 yılının sonu ve 2015 yılının ilk 8 ayında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla 182 milyon TL kredi kullanıldı. Giresun ise bir yıllık süre zarfında kullanılan kredi miktarı 80 milyon TL oldu. Ordu’da 2014 yılı sonu ve 2015 yılının ilk 8 ayını kapsayan bir yıllık zaman diliminde en çok kredi veren Kredi ve Kefalet Kooperatifi 27 milyon TL ile Fatsa oldu. Fatsa’yı 22 milyon TL ile Altınordu Kredi ve Kefalet Kooperatifi izledi. Ünye Kredi ve Kefalet Kooperatifi ise 2014 yılı sonu ve 2015 yılının ilk 8 ayını kapsayan bir yıllık dilimde ortaklarına 18 milyon TL kredi verdi. Ordu’da bulunan diğer 16 ilçenin tamamında ise 115 milyon TL kredi kullanılmış oldu. Her geçen gün kredi vermeye devam ettiklerini ifade eden Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya, 2015 yılı sonuna kadar bu rakamların daha yukarı seviyelere çıkacağını belirtti.
“GERİ ÖDEMELER KREDİ VERME ORANLARINI ARTTIRIYOR”
Yüksek oranda kredi vermede en önemli etkinin, geri dönüşlerin zamanında olmasına bağlı olduğunu aktaran Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, “2014 yılının son ayları ve 2015 yılının ilk 8 ayını kapsayan bir yıllık dilimde bölge birliği olarak Ordu ve Giresun esnafımıza 262 milyon TL kredi verildi. Verilen 262 milyonluk kredinin 182’sini Ordu kooperatifleri ortaklarına verirken, 80 milyon TL’sini de Giresun kooperatifleri ortaklarına vermiş oldu. Bu denli yüksek kredilerin verilmesinde en önemli etkiyi taksitlerin zamanın da ödenmesi ve paranın dönüşüm yaparak tekrardan kredi sağlanmasına yol açtı. Bu rakamlar 2015 yılı sonu itibari ile daha da artacaktır” dedi.