Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ordu ve Giresun Tekno Kent için buluştu

Ordu ve Giresun Üniversitelerinin

Ordu ve Giresun Üniversitelerinin öncülüğünde kurulması planlanan teknoloji geliştirme bölgesi havalimanına yakın bir bölgede olacak.

Giresun – Ordu Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmasına ilişkin olarak Ordu Üniversitesi ve Giresun Üniversitelerinde oluşturulan heyet Ordu’da bir araya gelerek çalışmaları değerlendirdi. Toplantıya Ordu Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu, Giresun Üniversitesi adına Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Kölemen katıldı.

HAVALİMANINA YAKIN OLACAK

Ordu ve Giresun Üniversitelerinin öncülüğünde kurulması planlanan Giresun -Ordu Teknoloji Geliştirme Bölgesiyle ilgili olarak fikir alış-verişinin yapıldığı toplantıda öncelikle kısa ve orta vadede yapılması gereken çalışmalar ele alındı. Ordu ve Giresun illerinde en üst düzeyde farkındalık oluşturulmasının öneminin vurgulandığı toplantıda Üniversite heyetleri tarafından bu kapsamdaki çalışmalara derhal başlanılması kararlaştırıldı. Teknokent’in su, elektrik, enerji girdilerine ulaşmadaki kolaylık, sanayi çevreleri ile yakın ilişki kurulması ve kaynak kullanımında sağlayacağı kolaylık dikkate alınarak tercihen havaalanına yakın, yeterli büyüklükte bir yere kurulması konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca her iki Üniversite heyeti tarafından hazırlanmasına başlanılan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Patent Ofisi ve Proje Ofisi kurulması çalışmalarına hız verilerek bu ofislere personel görevlendirilmesi hususunda karar alındı.

Haber: Yeşilgiresun