Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

ORDU ÇEVRE YOLU NE ZAMAN AÇILACAK?

Ordu Çevre Yolu’ndan bize ne diyemeyiz. Bu proje hepimizi ilgilendiriyor. Ordu’dan karayoluyla geçen herkes bu projenin ne zaman biteceğini merak ediyor.

Ordulular, Giresunlular, Trabzonlular, Rizeliler, Artvinliler ve hatta Gümüşhanelilerle Bayburtluların da gözü bu projede. Dahası Gürcistanlıların ve Azerbaycanlıların da merak ettiği bir konudur Ordu Çevre Yolu.
Türkiye’nin başka illerini de başka bölgelerini de ilgilendiriyor.
Yolu Doğu Karadeniz’e düşenlerin takılıp kaldıkları bir yerdir Ordu şehir geçişi.
Kırmızı ışıklarıyla ve trafik cezalarıyla ünlüdür.
Bir dönem, Ordu şehir geçişinde otomatik sistemle ceza ödemek zorunda kalan sürücülerin ceza makbuzları televizyonların ve gazetelerin birinci haberleriydi. Sürücüler isyan ediyorlardı. Bir geçişte üç- beş defa ceza alanlar vardı.
Şehrin girişinden çıkışına kadar gitmek saatler alıyordu.
Mesela biz bir defasında şehre girdiğimizde akşam ezanı okunuyordu, çıkarken de yatsı ezanı… Sabah ezanı diyerek abartmayalım değil mi?
Doğu Karadeniz’in yoğun trafiğini taşıyamıyordu Ordu şehir geçişi. Şehir içi trafiği de aynı yolu kullandığı için araç akışında ciddi duraklamalar yaşanıyordu. Bir de otomatik ceza sistemi konulmuştu ki ceza vermeden geçmek mümkün değildi.
Bugün ceza sistemi devre dışı kalsa da trafik akışındaki güçlükler devam ediyor.
Peki, bunun bir çözümü yok muydu? Vardı elbette, Ordu Çevre Yolu Projesi.
Tamam, da ne zaman bitecek bu proje?
Dört yıl önce başlamış ve yapımı sürüyor. Zaman zaman açıldı açılacak şeklinde haberler çıksa da bir türlü açılamadı.
Son olarak geçen hafta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın bir açıklaması gazetelerde yer aldı: 2017 yılının ilk yarısında açılacak Ordu Çevre Yolu. Yani en geç Haziran ayında. Bekleriz efendim!
Ordu Çevre Yolu açıldığında 1 saatlik Ordu şehir geçişi 10 dakikaya düşecek.
İnsan heyecanlanıyor değil mi?
Aslında kolay bir proje değil. Toplam uzunluğu 21.4 Km. Yine toplam uzunluğu 19 Km.ye varan tüneller yapılıyor. Neredeyse yüzde 90 ı tünelle geçiliyor. 3 adet viyadük ve 2 alt geçitle, 3 adet de köprülü kavşak var projede.
Bu projenin yarısını oluşturan 10.7 Km.lik kesimim yüzde 90 ı tamamlanmış. Bu kesim önümüzdeki aylarda açılacak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın verdiği bilgilere bakılırsa.
Proje tamamlandığında trafik akışının kolaylaşması yanında 30 milyon liralık da yakıt tasarrufu sağlanacak. Ordu şehir içinden özellikle yaz aylarında günlük transit geçen araç sayısını 100 bin olarak açıklıyor Büyükşehir Belediye Başkanı.
Ordu Çevre Yolu Projesi 1 milyar 200 milyon liraya mal olacak.
Karadeniz sahil karayolunu kullananların korkulu rüyasıydı Ordu şehir geçişi. Boydan boya bölünmüş yol olan sahil yolu Ordu’ya gelindiğinde, özellikle şehir içinde daralıyor ve şehir içi trafiğinin de katılmasıyla iyice geçilmez oluyordu.
TIR’lar, kamyonlar, otobüsler ve diğer tüm araçlar gıdım gıdım ilerleyebiliyordu.
Gerçi bugün de öyle; ancak bu tür olumlu açıklamalar insanları umutlandırıyor. Yüreğine su serpiyor sürücülerin.
Ve yeni bir bekleyiş başlıyor. Bir saatlik yolun 10 dakikada gidilebilir olması bölge insanını heyecanlandırıyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu açıklamasını çok önemsiyor ve kaydediyoruz. 2017 yılının ilk yarısında Ordu Çevre Yolu tamam diye not alıyoruz.
Darısı Giresun Çevre Yolu Projesi’nin başına…
Onu da yazarız umuduyla.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678