Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okul Müdürleri toplantısı yapıldı

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları,

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda il merkezinde bulunan okul müdürleriyle bir toplantı yaptı.
Vali Sarıfakıoğulları başkanlığında yapılan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantı, merkez ilçedeki okul ve kurum müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda 2018–2019 eğitim-öğretim yılının başlangıcından bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler değerlendirildi.

Toplantıda, 2018-2019 eğitim öğretim yılında şimdiye kadar yapılan; Okul Güvenliği, okur yazarlık kursları başta olmak üzere halk eğitimi faaliyetleri, taşımalı eğitim ve yemek hizmetleri, pansiyonlar, öğrenci devamsızlıkları, sınıf tekrarı ve okul terkleri, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele çalışmaları, okul ve kurumlarımızca yürütülen TÜBİTAK, AB Projeleri, Beyaz Bayrak, Okul Sütü, Tanı-Anla-Değerlendir vb. gibi proje faaliyetleri ile eğitim öğretime dair çalışmaların genel bir değerlendirmesi yapılırken, bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili okul ve kurum müdürlerine bilgilendirme ve hatırlatmalarda bulunuldu.
Vali Sarıfakıoğulları, okul güvenliği başta olmak üzere, kantin ve yemekhaneler ile pansiyonların denetimleri konusunda en üst düzeyde hassasiyet beklediğini kaydederek, okul güvenliğiyle ilgili okul önlerinde ve çevresinde bulunan ilgisiz kişiler hakkında kabahatler kanununa göre anında işlem yaptırılması talimatı verdi.

Okul Müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, “Bugün burada toplanarak, yaklaşık 1.5 ay kadar önce yapmış olduğumuz toplantıda okul güvenliği ile ilgili varmış olduğumuz kararları değerlendirmeyi, eğitim öğretimin hem nitelik olarak hem hijyenik olarak daha ileri noktalara taşınmasında sizlerin de kanaatlerinizi almayı ve yapılan çalışmaları paylaşmayı arzu ettik.
Önceliğimiz, okul ve çevresindeki güvenlik olmalıdır. Bunun ekseninde de uyuşturucu ile mücadele konusu var. Yine eğitim ve öğretim durumu, devam devamsızlık durumu ve bu devamsızlık durumuna karşı bu zamana kadar yapmış olduğumuz çalışmaları ve almış olduğumuz önlemleri de konuşacağız.

Toplantımızda, okuma yazma, personel durumu ve engellilerin erişebilirliği ile ilgili durumlara da değineceğiz.  Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de ana başlıklarımız olacak. Aramızda değerli okul müdürlerimiz ve STK lardan arkadaşlarımız, paydaşlarımız var. Sonuç itibariyle aynı gemideyiz ve hem nitelik olarak hem de içerik olarak hedefe en seri şekilde gemimizi ulaştırmak en temel hedefimiz olmalıdır. Bunun içinde koordinasyon anlamında bize düşen ne ise bunu yapmak üzere buradayız.

Yıl içindeki sorunları ve bu sorunların çözümleri noktasında önceliğimiz olmalıdır.  Bunları nasıl çözeriz, yok ederiz, bunları çözmemiz gerekir? İçişleri Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız, özellikle okullarda ki güvenlik görevlileri noktasında çok büyük adımlar attılar.
Bizde bunları ilimizde uyguladık. Risk haritası, risk analizi yaptık. Tabi bunu yaparken çevresel faktörleri ve trafiği masaya yatırdık, buna göre de riskli bölgeleri 4 gruba ayırdık. Bu riskli gruplara da polis memurlarımızı görevlendirdik. Tam zamanlı olarak 18 okulumuzda, 16 güvenlik görevlimiz var.

Her ziyaret ettiğim okulda, okul müdürlerimizin yanı başında bu güvenlik görevlilerini görünce çok mutlu oluyorum. Velilerle yapmış olduğumuz toplantılarda da bu güvenlik görevlilerimiz hazır olsunlar.

Bu güvenlik görevlilerimizi de mümkün olduğu müddetçe değiştirmeyeceğiz. İstiyoruz ki kaynaşma olsun, bütünleşsinler, okula, okul çevresine, mahalleye ve velilere nüfuz etsinler.  Yolda görenler bu bizim okulun güvenlik görevlisi diyebilsin.

Çocuklarımızı dış faktörlerin olumsuz etkisinden de denetim yaparak kurtarırız. O nedenle bu noktalarda, parklarda ve sahillerimizde gençlerimizin öğrencilerimizin de yoğun bir şekilde bulunduğu yerleri de masaya yatıracağız ve buralarda da önleyici güvenlik tedbirlerimizi uygulayacağız” dedi.