Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muş heyeti yaylalara hayran kaldı

İçişleri Bakanlığınca yürütülen Kardeş

İçişleri Bakanlığınca yürütülen Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Muş’tan Giresun’a gelen heyet, yaylaları gezerek horon oynadı, halay çekti.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Giresun ve Muş arasında gönül köprüsü kuruldu. Muş’tan Giresun’a gelen heyet, Kümbet ve Kulakkaya yaylalarını gezdi. Heyet kendilerine eşlik eden Giresunlu personelle Kulakkaya Yaylası’nda, halay ve horonu birleştirerek oyun oynadı.
Konuk heyet, Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde yer alan Kuzalan Şelalesi’ni de gezdi.
Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi yaptığı açıklamada, projeyle kardeşliğin pekiştiğini belirterek, Anadolu’nun her tarafından kardeşlik ruhunun canlandığını söyledi.

Muş ilini Giresu’da ağırlamaktan keyif duyduklarını dile getiren Külekçi, “Biz bu topraklarda et ve tırnak gibiyiz, aynı coğrafyada yaşıyoruz, kültürlerimiz aynı, dillerimiz farklı olsa da o aynı duyguları hep beraber yaşıyoruz” dedi.
Küleçki, projenin doğu ile batıyı, kuzey ve güneyi birleştirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Biz bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz, Muş’tan gelen öğrenci kardeşlerimiz, esnaf, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, herkes Giresun’u gezmekten çok memnun kaldı. Buranın tarihi ve kültürel yerlerini geziyorlar, bir tarafta horon var, bir tarafta halay var. İşte sevginin buluştuğu kardeşliğin pekiştiği nokta da bu olsa gerek.” Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ise proje içerisinde Giresun olarak yer almaktan çok keyif aldıklarını dile getirerek, “Muş’tan gelen misafirlerle bir gönül bağı oluşturduk. Misafirlerimizi genel olarak ilimizin hem doğal hem tarihi güzelliklerini göstermeye çalıştık. Kümbet ve Kulakkaya yaylalarını gezdik, yarın da Giresun Kalesi ve Giresun Ada’sını ziyaret edeceğiz” diye konuştu.
Muş’tan Giresun’a gelen öğrencilerden Merve Çiftçi ise proje haricinde Karadeniz’e gelme imkanlarının olmadığını vurgulayarak, “Bu proje kapsamında Karadeniz Bölgesini görme şansımız oldu, buradaki insanlarla daha iyi kaynaştık ve daha iyi anlaştık. İnsanları gerçekten çok sıcakkanlı her şey çok mükemmeldi” ifadesini kullandı.