Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitim Bakanlığı milletvekili çıkaracak

Bu haberin fotoğrafı yok

2015 yılı Haziran ayında yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’nde aday gösterilecek aday adaylarının teşkilat, temayül ve mülakat süreçleri tamamlanmak üzere.

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan aday adayı olanların durumu merakla takip ediliyor. Çünkü MEB çalışanlarının sayısı 1 milyona yakın. Bu geniş kitlenin TBMM’de temsil edilmesi bekleniyor. MEB’den Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü M. Kemal Biçerli, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ve Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan TÜRK AK Parti’den aday adayı olmuşlardı.

Haziran ayında yapılacak seçimler öncesi Genel Merkez kaynaklı yorumlardan çıtanın yükseleceği anlaşılıyor. Bir de 3 dönem kuralı gereği tecrübeli isimlerden bazılarının yeniden aday olamayacak olması, devletin işleyişini bilen kişilerin şansını artıracağı anlamına geliyor.

24. Dönem milletvekilleri arasında eğitimci olmaması, zaman zaman eleştirilmişti. Meclis ve komisyon çalışmalarında bu eksikliğin yaşandığı biliniyor. Bu yüzden bu defa Genel Merkezin farklı kurumlardan bürokratlar arasından belirlenecek belli sayıda adaya listelerde yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Gözler MEB’den istifa edip aday adayı olanların üzerinde. MEB’den en az iki bürokratın TBMM’ye girmesi bekleniyor. En çok şans tanınan isimlerin başında Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan TÜRK geliyor. Çünkü Ercan Türk, AK Parti’nin iktidara geldiği yıldan bu yana görev alan tüm bakanlarla yakın çalışan yegane bürokratlardan birisi. Bir de AK Parti döneminde eğitim alanında yapılan değişim, dönüşüm ve yenilik çalışmalarında aktif rol alması kendisine olan güveni göstermektedir. Ayrıca, seçim bölgesi Giresun’da da teşkilatın sahiplendiği ve kamuoyu desteğinin yüksek olduğu bilinen Ercan Türk’ün şansının yüksek olduğu değerlendiriliyor ve aday gösterilmesi bekleniyor. Görünen o ki, MEB’den Milletvekili çıkacak.