Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’den “ANDIMIZ” açıklaması

MHP Giresun İl Başkanı

MHP Giresun İl Başkanı Av. Müjdat, “Öz Andımız meselesi ihanet meselesi diye adlandırdığımız çözüm sürecinin yaşandığı dönemlerde kaldırılmış bir uygulamadır” dedi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Öz şunlara söyledi: “Tarihten beri Milliyetçi Hareket Partisi olarak okullarda andımızın coşkuyla tekrar geri getirilmesi ve okutulmasını istiyorduk. Fikrimizde, tavrımızda ve kararımızda hiçbir değişiklik yok. Biz andımızın okullarda çocuklarımız tarafından gelecek nesillere bilinç ve maneviyat yüklemek adına okutulması taraftarıyız. Andımız için son günlerde özellikle yargının vermiş olduğu kararla okullarda tekrar okutulmaya başlanabilmesinin önü
açılmıştır. Ancak bu karar Türkiye’de maalesef büyük bir tartışmaya sebebiyet vermiştir.
Papaz meselesi gündeme geldiğinde yargının kararına saygı duyanlar ve yargıyı bağımsız yargı olarak nitelendirenleri bugün andımız için yargının vermiş olduğu karara da aynı saygıyı duymalarını istiyoruz.
Yargı bize göre toplum vicdanına uygun en doğru kararı vermiştir.
Andımızdaki kelimeler, ifadeler ve maneviyat düşünüldüğünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olan hiç kimseyi rahatsız edecek bir anlam bütünlüğü yoktur. Andımızdan rahatsızlık duyan önce kendini sorgulamalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz andımızın okutulması konusunda net bir kararlılık içerisindeyiz. Bu konunun karşısında olanlara da tavrımız net bir şekilde devam edecek. Andımızı ideolojik bir yaklaşım olarak görmek başlı başına bir cehaletin göstergesidir. Andı olmayan bir millet düşünülemez.