Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’de Önal aday adaylığını açıkladı

Bu haberin fotoğrafı yok

MHP’de Espiye eski Belediye Başkanı İbrahim Önal, milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Önal, aday adaylığını açıkladığı toplantıda yaptığı konuşmada, “1994 ve 1999 yıllarında 2 dönem belediye başkanlığı yapmış ve Giresun siyaseti ile yakından ilgili bir siyasetçi olarak 2014 yerel seçimlerinde % 48 oyla 4 meclis üyesi seçtirerek MHP belediyede temsil edilmektedir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve üniter yapısından ve parlamenter sisteme inanmış Türkiye’nin bu sistemin dışından arayışlara kapalı olacağına inanmışım ve bu amaçla siyasi yarışa partim olan MHP ile devam ediyorum.  Giresun 2002 ve 2015 yılları arasında tek başına iktidar olan ve 2007 ve 2011 genel seçimlerinde 28 mega proje ile yola çıkan AKP tek Eğribel Tüneli programı ile kalması hayal kırıklığı yaratmıştır. Beğenmedikleri yerden yere vurup hakaret ettikleri hükümetlerin yaptıkları Seka – Sunta atıl halde bulunan Liman, Adel Kalem Fabrikası gibi istihdam yaratan KDV üreten kurumlar yok edilmiş ve insanımız göçe zorlanmaya devam etmektedir.

Tirebolu -Torul – Gümüşhane – Erzincan, tren yolu kapsamından çıkarılan Giresun Ticari faaliyetlerine sadece Fındık ürünlerine dayalı olarak devam etmektedir. Esnaf odalarına kayıtlı 23.000 esnafın 16.000 aktif- onunda 8.300 esnafın Bağ-Kur primlerini ödeyemez duruma gelmiştir. Yalanla yapılan vaatler, Ahirette cennetten arsa satmak gibidir. Giresunlular kaybettiği ekonomik değerlere ulaşma yolunda çok çaresiz ve sahipsiz bırakılmıştır. Yapılan okul, yol, hastane gibi hizmetler normal Kamu yatırımları olup doğrudan ticarete etki etmemektedir. Bunu başarı gibi göstermek talihsizliktir. Hala bitirilemeyen okullar sıkışan öğrenci taleplerine cevap verememektedir. Bitirilemeyen hastaneler yükü artırmakta özel hastanelerin eli milletin ve devletin cebindedir. Giresun İl Özel idare payları çok düşüktür. Köylerimize ayrılan paylar seçim zamanları artırılıyor seçimden sonra çok düşük kalmakta ve hizmetler aksamaktadır. Buna bağlı olarak borç kıskacındaki Köylümüz-Esnafımız- ve Tüccarın ticari alan faaliyetleri daralmakta ve psikolojik olarak insanımız yıkılmaktadır. Gençlerimiz sigara ve alkol bağımlısı olmaya aday durumdalar, uyuşturucu ortaokullara kadar inmiştir.

AKP 13 yılda yarattığı travma, kavga, soygun, gasp, cinayet olarak tezahür etmektedir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyenler. İnsanımızı kömür ocaklarında, asansör kabinlerinde ölüme götürmüşlerdir.  Bütün bunlara dur diyebilmek için Giresun ve Türk Milletinin hakkını savunmak hukukunu korumak için aday adayıyım” dedi.