Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maden Suyu Çeşmeleri yeniden düzenleniyor

Giresun’un turizm merkezlerinde ki

Giresun’un turizm merkezlerinde ki maden suyu kaynaklarına yapılan çeşmeler yeniden düzenlenecek.

Doğal maden suları bakımından oldukça zengin olan Giresun’da bulunan maden suları, şifalı özelliğiyle sağlık turizmi açışından önemli bir potansiyel teşkil ediyor.

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde de Giresun’un doğal maden suyunun insan sağlığına ciddi anlamda faydalı olduğuna dikkat çekilirken, Giresun’da bulunan doğal maden suyu içerisindeki sodyum oranın az olması nedeniyle insan sağlığına zararlı etken taşımaması ve yine bu maden sularının içerisinde bulunan diğer mineraller sayesinde de insan sağlığına çok ciddi desteği olduğu ifade edilerek, içindeki mineraller nedeniyle sağlıklı bir yaşam için her gün maden suyu içilmesi tavsiye edilmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından, 2010–2016 yılları arasında Türkiye’nin 81 ilinde yapılan araştırmaya göre havası en temiz il Giresun seçilirken, 2014 yılı verilerine göre de yaşam süresi en uzun kentte Giresun olarak açıklandı.

Türkiye’nin en uzun ömürlü insanlarının yaşadığı tescillenen Giresun’da; temiz hava, fındığın verdiği enerji, temiz kaynak suları, sağlıklı ve organik gıdaların tüketildiği vejetaryen mutfağı gibi etkenlerin yanında uzun yaşamın etkenlerinden birinin de maden suyu kaynaklarının olduğu uzmanlarca değerlendirilirken, maden suyu çeşmeleri de Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatlarıyla ilimize yakışır bir şekilde iç ve dış turizme hizmet için yeniden düzenleniyor.

Vali Sarıfakıoğulları başkanlığında 11 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen İl Turizm Yönetim ve İcra Kurulunun toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planının 2019 yılı faaliyetleri içerisinde değerlendirilmek üzere, sodalı suyun aktığı çeşmelerin bulunduğu alanlarla ilgili çalışmalar, DKMP Giresun Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak. Gelen ziyaretçilerin memnun kalmasını sağlamak amacıyla söz konusu rekreatif alanlarda kamelyalar ve satış üniteleri tasarlanarak, bölgede WC gibi alt yapı sorunu öncelikli olarak çözülecek.

Bu yüzden Türkiye’nin en uzun ömürlü insanları Giresun’da yaşadığı gibi, dünyanın en iyi fındığı da Giresun’da yetişiyor.