Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Limanı bırak, iskeleye bak!

Bu haberin fotoğrafı yok

Yıllar öncesinde Karadeniz’in en önemli limanlarından birisi konumunda olan ve başta yolcu taşımacılığı olmak üzere yük taşımacılığında ve özellikle fındık ihracatında bölgede önemli yer işgal eden Giresun limanı özellikle özelleştirildikten sonra adeta sinek avlar duruma geldi.

ORDU İSKELESİ LİMANI SOLLADI

Giresun limanından bir yılda sadece 3 kez 7 bin 453 ton kaya taşı ihracatı gerçekleştirilirken aynı dönemde Ordu iskelesinden 10 milyon liralık ihracat yapıldı. Ordu iskelesinden ihraç edilen ürünler arasında fındık, fındık ürünleri, MDF, bentonit, seramik ürünleri, alüminyum, PVC, Sağra gofret ürünleri yer aldı. Giresun limanına 2014 yılında 116 bin ton kömür boşaltılırken, Ordu iskelesine aynı dönemde dekoratif kâğıt, endüstriyel odun, kakao, metanol, üre, ayçiçeği, parafin, fındık yağı, tomruk, melamin ürünleri boşaltıldı.

SERBEST BÖLGEDEN BAŞKASI YALAN

Giresun limanının bu atıl durumdan kurtarılması için şimdi gözler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini sürdürmekte olan Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’ye çevrildi. Giresun limanı serbest bölge kapsamına alınması durumunda oldukça hareketleneceği Giresun’un önemli ölçüde kalkınma hamlesini temin edebileceği savunuluyor. Karadeniz’de halen Samsun, Trabzon ve Rize limanları serbest bölge kapsamında bulunuyor.