Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuduz Aşılama Kampanyası başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan 2017 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; “Kuduz Aşılama Kampanyası” saha çalışmalarına 27 Şubat tarihinde başlandı. Kampanya 28 Nisan da sona erecek.

Giresun merkez ve ilçelerimiz de tüm kedi ve köpeklerin aşılanmasının hedeflendiği kampanyada kullanılacak aşılar, Bakanlığımız tarafından proje kapsamında ücretsiz tahsis edilmiştir. Aşılanan hayvanlar için aşı karnesi tanzim edilerek, kuduz aşılama defterine ve veri tabanına kaydedilmektedir. İthal kuduz aşıları ve eğitim afişleri/broşürleri İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü tarafından tüm İlçe Müdürlüklerimize yeterli miktarda dağıtıldı. Kampanya kapsamında olmak üzere; belediyelerin, muhtarlıkların, hayvanları koruma derneğinin, hayvanseverlerin ve ilgili kurum/kuruluşların aşı talepleri İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır. Kedi ve köpeklere yılda bir defa koruyucu kuduz aşısı yaptırılması kanunen zorunlu olup, aksi taktirde hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanmaktadır.

Aşılama Kampanyasında;  sahipli kedi-köpekler ile bakımevlerindeki hayvanların yanı sıra, il/ilçe/belde belediyeleri ve köy muhtarlıkları tarafından görevlendirilecek ekiplerin usulüne uygun olarak yakalayıp zaptı rapt altına almaları halinde sahipsiz sokak hayvanlarına da İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizde görevli mobil veteriner sağlık ekipleri tarafından kuduz aşısı yapılacaktır.

Tedavisi bulunmayan, ölümcül ve zoonoz (hayvanlardan insana bulaşan)  bir hastalık olan kuduzdan korunmak için en etkili yolun hayvanlarımıza düzenli aşı yaptırmak olduğu akılda tutularak,  hayvan sahipleri ve diğer ilgililerce konuya hassasiyetle yaklaşılması ve kampanya ya destek verilmesi önem arz etmektedir.