Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitapçı’dan seçmen listesi uyarısı!

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkan Sinan Kitapçı, 1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimlerde oy kullanabilmek için yurttaşların mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılacak olan seçmen listelerini kontrol etmeleri gerektiğini söyledi. Üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri illerde oy kullanabilmeleri için askı süresi içinde nüfus müdürlüklerine başvuru yapmasının önemine vurgu yapan Kitapçı, “Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın yarınları için bir oy bile büyük önem taşıyor. Lütfen duyarsız kalmayın ve oyunuzu kullanın. Çünkü bir oy çok şeyi değiştirir” dedi.
CHP Giresun  İl Başkanı Sinan Kitapçı, yaptığı açıklamada, seçmen listelerinin muhtarlıklarda  askıya çıkarıldığını ifade etti. Kitapçı, listelerde kayıtlı olan seçmenlerden; kayıtlarında yanlışlık, eksiklik ya da nüfus olay bilgisi değişikliği bulunan, askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren, seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayan kişilerin 10 Eylül 2015 günü saat 17.00’ye kadar adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisiyle nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini vurguladı.
ÖĞRENCİLER ÖĞRENİM GÖRDÜKLERİ YERLERDE OYUNU KULLANABİLİR
Kitapçı, öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oy kullanmak isteyen üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına, yurt müdürlüklerinden de yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması gerektiğini kaydetti. Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin de 2-10 Eylül 2015 tarihleri arasında; engellilik beyan formuyla bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerektiğini ifade eden Kitapçı, 1 oyun bile önemli olduğunu söyledi. Oy kullanmanın bir yurttaşlık görevi olduğunu dile getiren CHP Giresun İl başkanı Sinan Kitapçı, ülkede yaşanan kaos ortamının son bulması, halkın refahı ve sorunların çözümü için seçmen niteliklerine sahip herkesin oyunu kullanması gerektiğini belirtti. Kitapçı, “Lütfen duyarsız kalmayın ve oyunuzu kullanın. Çünkü bir oy çok şeyi değiştirir” şeklinde konuştu.