Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitapçı: “Bu iktidar Toki iktidarıdır”

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kitapçı AKP’nin Giresun’da yaptığı ve yapacağı yatırımları eleştirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kitapçı şunları söyledi: “Cumartesi akşamı İstanbul’da Giresun Vakfı toplantı düzenlemiş. Toplantının önemli konuğu Hemşerimiz Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli oldu. Toplantıya katılanlardan, internetten Sayın Canikli’nin konuşmalarını takip ettim.
AKP İktidarında yapılan yatırımları anlatmış. OrduGiresun Havaalanı, Üniversite, Eğribel Tüneli, Çevre Yolu, yeni stadyum…

Birincisi havaalanı Ordu’ya yapılıyor. Giresun’a yakın olduğu için bizde Trabzon yerine Ordu’yu tercih edeceğiz. İkincisi havaalanı sizin gayretinizle değil, Ordulu siyasetçilerin gayreti ile başlatılmıştır. Biz yinede bu yatırım için AKP iktidarına teşekkür ettik. Üniversite tüm illere yapılmıştır. Giresun Üniversitesi için iktidarınızdan önce Giresun halkı en fazla bağışı ortaya koymuştur.
Sayın Canikli, Bulancak’a 2. Organize sanayi yapılacağını, deniz manzaralı sanayi tesisleri olacağını ifade etmiş. SEKA arazisine neler yapılacağını açıklamış.
Sayın Canikli’ye sormak isteriz, deniz manzaralı Giresun Atatürk Stadını, 19 Eylül Spor Salonunu, Giresun Yüzme Havuzunu yıkıp yerine ne yapacaksınız? Bu konuda bir açıklama yok.
SEKA arazisine stad ve 1600 konut yapılacağı açıklanmış. Özelleştirme İdaresi tarafından 4 milyona satılan, daha sonra 68 milyona TOKİ’ye aldırılan bu arazi AKP’nin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır.
Değerli Arkadaşlar, bakın SEKA arazisine neler yapılacakmış. Sayın Bakan önceki akşam İstanbul’da açıklamış. TOKİ 1600 konut yapacak, bunun 600’ü veya 1000 adeti Araplara satılacak. Mimari Arapların tarzına uygun yapılacak. İşte AKP’nin Giresun’a yapacağı en büyük yatırım. Giresunlunun beklentilerini hallettiniz, Araplara konut yapıyorsunuz.
Neden SEKA arazisine organize sanayi, sanayi sitesi yapılmaz. Giresun’un güzelim spor tesislerini neden yıkıyorsunuz?
Türkiye’de kültür merkezi olmayan tek il merkezi Giresun’dur. Sayın Bakan, 1600 TOKİ konutunu açıklıyor. Bu iktidar TOKİ iktidarıdır. Arsa iktidarıdır. Her şeyi özelleştiren AKP TOKİ ile dünyanın en büyük müteahitidir.
Giresun AKP iktidarı döneminde hak ettiği yatırımları alamamıştır. 13 yılı geride bırakan AKP temsilcileri halen yapılacak stadı, TOKİ konutlarını, çevre yolunu, Eğribel tünelini konuşmaktadır. Bunlar gerçek değil, hayaldir.”