Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılıçdaroğlu ve Canikli Aksu Festivalinde

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun’da 38’inci Uluslararası Aksu Festivali’nin açılış törenine katıldı. 4 bin yıllık gelenekleri canlandıran Kılıçdaroğlu ve Canikli, sac ayağından geçip, Aksu Deresi’ne sırtlarını dönerek taş attı. Festival alanına ilk giren isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli yoğun tezahüratlar eşliğinde alana geldi. Festivalin ilk açılış konuşmasının yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’dan sonra kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP’li Giresun Belediyesi’ni hedef alan açıklamalarda bulundu. Bakan Canikli, “Bugün bahar bayramını yaşıyoruz, iki gün sonra ise uçuş bayramını yaşayacağız. Giresun’un hayali olan havaalanının açılışını yapacağız. Giresun’u uçuracağız. Tüm halkımızı açılışa bekliyoruz. Burada ifade etmek istiyorum ki yıllardır çöp alanının içerisinde festival yapılıyor.
Buna sessizliğimizi daha fazla tutamadık ve sonunda müdahale ettik. Haziran ayında bu çöp alanını buradan kaldıracağız. Çöp alanının yerini yeşil alan yapacağız” dedi.

kilicdaroglu-sacayak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bugün burada 4 bin yıllık geçmişi bulunan bir festivali kutluyoruz. Bu dile kolay kimseye nasip olmayan bir geçmişe sahipsiniz. Burada her düşünceden her siyasi kesimden katılanlar var. Bu yüzden siyasi bir konuşma yapmayacağım. Ancak şunu ifade etmek istiyorum, siyaset zengin olmak için yapılmaz, siyaset köşeyi dönmek değil halka hizmet etmektir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından festival gelenekleri yaşatıldı. Dilek tutulup saç ayaktan üç defa geçildi, dere ile denizin birleştiği Aksu Deresi’ne sırt dönülerek 7 çift bir tek taş atıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Halkı zengin bir Türkiye” dilerken, Bakan Canikli ise dileğini açıklamak istemediğini söyledi.