Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kefal’in sözleri soğuk duş etkisi yarattı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresunspor alt yapısından yetişen, U17 takımı ile unutulmayacak bir şampiyonluk yaşayan Kadir, Alt yapıdan üst yapıya kadar incelediğinde, üst yapının sürekli bir hoca değişikliği yaptığını, arkalarında durulmaması gibi tezatları yaşadığını belirterek acı gerçekleri ortaya döktü.

Sedat KARAKAYA

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Giresun Şube Başkanlığı’nca ilk defa Giresun’da bir çalıştay düzenlendi.

Bir ilkin gerçekleştiği çalıştay da amatör sporun artı ve eksileri masaya yatırılırken, Giresunspor’u U17 liginde şampiyonluğa taşımış isimlerden olan bir futbolcunun sözleri salonda soğuk rüzgarlar neden oldu. Adının Kadir Berk Kefal olduğu öğrenilen şampiyon futbolcu çalıştayda konuşmacılara soru sormak istediğini söyleyerek oturduğu yerden mikrofon istedi. Seyirci koltuğunda dakikalarca konuşmacıları dinleyerek daha sonra söz alan genç şampiyon anlam veremediği kendi durumu ve diğer şampiyonlar hakkında bir soru sordu.

Alt yapıdan üst yapıya kadar incelediğinde, üst yapının sürekli bir hoca değişikliği yaptığını, arkalarında durulmaması gibi tezatları yaşadığını belirten futbolcu Kefal:

“Alt yapıdan üst yapıya kadar baktığınızda sürekli bir hoca değişikliği söz konusu. Futbolcular zaten kaderine terk ediliyor ve futbolcunun arkasında durulmadığı artık aşikar. Onun dışında alt yapıda hocalarımız sağolsunlar beni bu zamana kadar yetiştirdiler, saygı duyuyorum ama kendi gelişimleri de önemliydi. Onlar kendilerini ne kadar geliştirdiler bunu hiç kimse sorgulamadı. Ben çok şükür bir yere kadar, hatta en üst seviyeye kadar geldim. Giresun arkamda durmadı! Benim yine o zamanlarda birçok arkadaşlarım vardı, şimdi yoklar.18 tane topçu Türkiye Şampiyonu oldu. Bunların içinden bir tanesi de üst ligde dahi oynamıyor.

Bunların şu anda futbol düzeyini konuşuyoruz. Ama kimse bunlara dönüp de bakmıyor. Futboldan bahsedilmiyor. Şu ana kadar çok şey anlatıldı. Gençlik Spor’un yaptıkları, lisanslı oyuncular vs vs.. Tamam lisanlı oyuncular çıkartıyoruz, ama niçin çıkartıyoruz? Spor yapsınlar diye mi yoksa başka cevabı nedir? Lisans çıkartıyorlar, spor yapmıyorlar bir nevi işlerine yarıyor. Bunlara daha çok önem verilmesi gerekiyor diye düşünüyorum” diye sordu.

Salondan büyük alkış alan şampiyon futbolcuya yanıt yetkili isimden geldi. Ancak bu cevapla tatmin olmadığı görülen genç yetenek, kısa süre sonra salondan ayrıldı.