Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KEDER’den Kamu Hastaneler Birliği yüklenici firmasına tepki

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun KEDER Başkanı Fatih Yıldız, yaptığı basın açıklamasında Giresun kamu Hastaneler Birliğinde çalışan bilgi sistemi kullanım elemanı olarak görev yapan sekreter üyelerinden yüklenici firma yetkilileri tarafından fazla para ödemesi yapıldığı gerekçesiyle muvafakat name imzalatılmak istenmesine tepki gösterdi. Yıldız açıklamasında şöyle dedi” Giresun kamu hastaneleri birliğinde çalışan bilgi sistemi kullanım elemanı olarak görev yapan sekreter üyelerimize yüklenici firmaları tarafından muvafakat name imzalatılmak istenmiştir. Bizlere ulaşan bilgide üyelerimize 2014 yılı Eylül ayı ile 2015 yılı Mayıs ayı arasında şirket muhasebe biriminin asgari ücret fiyat zammı işlemini hatalı uygulamasından ötürü sizlere fazla maaş ödenmiştir. Bu aşamada, sehven fazla yatırmış olduğumuz ücretlerin sizlerden iadesini isteme zarureti doğmuştur. İş yeri temsilcilerimize gönderdiğimiz listeleri iş kanunu gereğince izin veriyor iseniz imzalamanız gerekmektedir. Listeye imza atmayan personeller hakkında ise icra iflas kanunu gereğince icra takibi başlatılacaktır. İcra takibi yapılması halinde personel şirketimize olan borcuna ek olarak faiz+icra masrafı+avukatlık ücreti de ödemekle karşılaşacaktır. Şirketimiz personeli tarafından yapılan bir hesap hatası neticesinde sizlere sehven fazla yatırılan ücretlerin yasal mevzuatımız gereğince şirketimize iadesini rica ederiz şeklinde yazılı metin gönderilmiştir.

Şimdi yetkililere sormak istiyoruz,

1-Yaklaşık 30 ila 140 TL olan bu tutarın şirket muhasebe biriminin hatası yüzünden iadesi istenmesi zaten kıt kanaat geçinen asgari ücretli insanları ne kadar zorlayacağının farkında mısınız?

2-Yaklaşık 9 aydır yapılan bu yanlış hesaplamanın şirket muhasebecisi, kurumların görevlileri, idarecileri, kurum saymanlığı tarafından fark edilmemesi düşündürücü değimli?

3-Bu ücret iadesi isteminin kurum idarecileri üzerinden değilde şirket personel temsilcileri üzerinden istenmesi tuhaf değimli?

4-Kurum idarecileri tarafından bu zamana kadar işçilere konu hakkında herhangi bir bilgilendirmede bulunulmuş mudur, yoksa ödeyip ödememeyi işçilerin insiyatifinemi bırakmışlardır?

“neden her zaman başkalarının hatalarını da gariban işçinin sırtına vuruyorsunuz. Nasıl olsa sesini soluğunu çıkaracak güvencesi de, cesareti de yok diyorsunuz ‘’ öyle mi?

Yetkililerin bir an evvel bu sorunu çözüme kavuşturmalarını, işçiyle alakalı olmayan tamamen başkalarının hatalarından kaynaklanan bu yanlışı işçilere yükleyerek yaşanılacak olumsuzlukların önüne geçmelerini bekliyoruz.