Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Katı atık toprağı inceleniyor

Giresun Valiliği Çavuşlu Beldesinde

Giresun Valiliği Çavuşlu Beldesinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisine siyanürlü atık döküldüğüne ilişkin basında yer alan iddialar üzerine harekete geçildiğini ve yöredeki söz konusu topraktan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca numune alınarak analiz yapılmak üzere TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine gönderildiğini açıkladı. Konuya ilişkin Valilikten yapılan ikinci açıklamada “Tesiste çöp suyunun arıtılması için kurulan MBR sistemli atıksu arıtma tesisi faaliyete geçmiş olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirdiği laboratuvar tarafından alınan atıksu numunesinin analiz sonucunun Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği sınır değerlerine uygun olduğu, hatta sonucun sınır değerlerin çok altında olduğu görülmüştür” denildi.

Açıklamada daha sonra şu bilgiler verildi: “Depolama alanının toprak örtü ile örtülmesi işi tekniği gereği tesis işletmeye geçtiğinden itibaren devam etmektedir. Ancak son 3 aydır örtü malzemesi Trabzon ilinden gelmektedir.

Gelen malzemenin (toprak örtünün) yağmur ile karışması sonucu oluşan atıksu, depolama alanından atıksu arıtma tesisine geçmektedir. Arıtma tesisi çıkışından alınan arıtılmış suyun analiz sonuçları mevzuatta belirtilen sınır değerlerin altında olduğundan, toprak örtü olarak kullanılan toprağın içinde mevzuata aykırı bir madde (parametre) olmadığı öngörülmektedir. Bu kapsamda söz konusu topraktan alınan numunenin TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinden gelecek analizlerin sonucu beklenmekte olup; analiz sonuçlarıyla birlikte değerlendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”